Gina Koninkx
Gina Koninkx Kids 13 feb 2019

Eindelijk! Barbie komt met nieuwe poppen die in een rolstoel zitten en een prothese hebben

We kennen Barbie allemaal als de perfect blondine met het slanke (we herhalen: ultra slanke) lichaam en haar perfecte hubby Ken. Totaal niet realistisch natuurlijk en dat hebben de makers van de pop inmiddels ook begrepen. In 2016 kwamen ze al met een nieuwe collectie poppen en dit jaar worden er nóg twee fantastische poppen uitgebracht.

Het is essentieel om de populaire pop een nieuwe look te geven als we jonge meiden willen leren dat echte schoonheid van binnen zit en dat er geen ideaalbeeld is waar je aan moet voldoen als vrouw. Bij Mattel (de maker van de pop) dachten ze daar hetzelfde over en in 2016 verschenen er eindelijk Barbiepoppen met verschillende lichaamsvormen.

Barbie in alle vormen en maten

In 1969 verscheen de eerste donkere Barbiepop en toch heeft het nog tientallen jaren geduurd voordat nu ook eindelijk een pop met een handicap op de markt wordt gebracht. Op 11 februari heeft Mattel aangekondigd dat ze twee nieuwe Barbiepoppen toevoegen aan het assortiment. Eén Barbiepop zit in een rolstoel en de andere Barbiepop heeft een prothese. Zo zien de nieuwe Barbiepoppen eruit:

Barbie Barbie

Curvy lichaam

In 2016 werden ein-de-lijk Barbies met verschillende lichaamstypen toegevoegd aan de Fashionistas lijn en in het najaar van 2019 wordt daar ook de eerste Barbiepop óóit met braids aan toegevoegd. Al vinden wij de curvy Barbiepop nog steeds vooral slank dus we kunnen niet wachten tot er nog meer poppen worden toegevoegd door Mattel.

Niet alleen de vrouwelijke Barbiepop is veranderd, ook haar man Ken heeft ook een nieuw uiterlijk gekregen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Hello Giggles

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Eindelijk! Barbie komt met nieuwe poppen die in een rolstoel zitten en een prothese hebben
Sluiten