Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 6 december 2017

Stelling: ‘Alle basisscholen in Nederland moeten een moestuin krijgen’

Nederlandse kinderen eten niet gezond genoeg. Maar liefst 1% van de kinderen krijgt de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente binnen en slecht 5% eet voldoende fruit. D66 wil daar verandering in brengen door een schoolmoestuin in te voeren. 

Leren koken

Het voorstel wordt gesteund door ChristenUnie, VVD en CDA. Het idee is dat naast de moestuin ook een lesprogramma wordt ontwikkeld waarin kinderen leren over gezonde voeding en wat voor voeding de natuur voortbrengt. Volgens D66-kamerlid Tjeerd de Groot is dat hard nodig. ‘Leren koken is belangrijk. Koken begint met kennis over waar ons voedsel vandaan komt en wat je ermee kunt. Het is hard nodig, want kinderen eten nu te slecht en ze hebben vaak geen idee waar hun eten vandaan komt.’

Gedrag

De Groot gelooft dat kinderen het best doordrongen worden van gezonde voeding als ze het (letterlijk) met de paplepel ingegoten krijgen. ‘Niet alleen educatie, ook aandacht voor gedrag. En concrete activiteiten, zoals schooltuinen, kooklessen en bezoekjes aan de boerderij’, aldus het kamerlid.

Jouw mening

Heeft D66 gelijk en is het een goed idee dat basisscholen een een eigen moestuin krijgen? Of is het idee overtrokken en ligt de verantwoordelijkheid voor gezond eten bij de ouders? We zijn enorm benieuwd naar jouw mening. Praat met ons mee op Facebook!

Weet je nog, die storm op de moestuintjes van Albert Heijn? Het leverde tal van vermakelijke reacties op.

AD

Reageer op artikel:
Stelling: ‘Alle basisscholen in Nederland moeten een moestuin krijgen’
Sluiten