Samantha Lakker
Samantha Lakker Beauty 27 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

20 Tips voor prachtige beach waves zonder een bezoekje aan het strand

Het is een feit: er is niemand die nee zegt tegen prachtige beach krullen. Deze carefree zomerlook staat namelijk bij iedereen goed. Voor moeders die allereerst geen tijd hebben om naar het strand te gaan en daarnaast al helemaal geen tijd hebben om een half uur aan hun haar te spenderen. We got you!

Zeezout spray

Als jij niet naar het zee kan dan maar de zee naar jou toe halen. Er staan honderden receptjes online en het is onwijs makkelijk om te maken.

Je haar invlechten

Was je haar de avond van tevoren en vlecht je vochtige haar in. De volgende ochtend word je wakker met brachtige beach waves.

Stijltang

Voor beach waves heb je echt niet per se een krultang nodig. Je kunt namelijk ook supermakkelijk krulletjes in je haar creëeren met een stijltang.

Gedraaide knotjes

Verdeel à la Miley Cyrus je haar in tweeën en draai er knotjes in. Wanneer je de knotjes er weer uithaalt is het resultaat mooie losse curls.

Voeg extra textuur aan je haar toe

De sleutel tot de beach wave look is textuur. Gebuik bovenop zeezout spray een textuur spray voor extra volume.

Messy is the way to go

Wanneer je met een krultang of stijltang je krullen probeert te creëeren is het slim om de krullen naar verschillende kanten te krullen zodat je look er exta messy uitziet.

Foam krulspelden

Goedkoop en lekker makkelijk: foam krulspelden. Zet ze s’avonds in in nat haar en voilà. Vergeet alleen niet dat je de plukken zo groot mogelijk houd, anders eindig je met pijpenkrullen, ook leuk, maar niet helemaal de bedoeling.

Druppelvormige krultang

Ga in plaats van een normale krultang voor een druppevormige of ovale krultang, hiermee maak je namelijk makkelijker losse krulletjes.

Als je zelf al krullen hebt

Luck you! Een hoofd vol prachtige krullen. Wanneer jij voor de beach look wil gaan is het enige wat je moet doen wat zeezout spray gebruiken en je krullen met je vingers doorkammen om ze wat zachter te maken.

Touw vlecht

Dit heeft precies hetzelfde effect als je haar invlechten.

Scrunching

Deze methode werkt goed wanneer je erg fijn haar hebt. Gebruik een mousse of texturizing spray en verdeel het met knijpende bewegingen door je haar.

Hou je haar vochtig en gevoed

Vooral als je last hebt van pluizig haar.

Grote krultang

Met als effect mooi golvend haar in een paar minuten.

Gebuik een T-shirt

Perfect wanneer je je haar het liefst niet wil beschadigen met hot tools.

Begin onder de douche

Bij sommige van ons willen krullen gewoon niet blijven zitten. Begin daarom al in de douche met het voorbereiden van je haar en kies voor een zuiverende shampoo.

Borstel je haar goed uit

Hier wil je voorzichtig mee zijn, want je wilt niet eindigen met een mega pluizenbol. Om je krullen losser te maken moet je simpelweg even met een borstel of kam door je haar.

Voor kort haar

Kies dan voor een 1 inch krultang.

De juiste knipbeurt

Haarstylist Kristin Ess vertelde aan Allure dat het simpelweg ommogelijk is om een beach wave look te creëeren zonder laagjes in je haar.  Vraag bij je volgende knipbeurt aan je kapper of hij of zij laagjes in je haar kan knippen als je houdt van de nonchalante look.

Suiker spray

Ben je niet zo fan van het effect dat zeezout spray geeft aan je haar? Probeer dan eens een keer een sugar spray. Het doet precies hetzelfde als een zeezout spray maar dan met een ander effect.

Beach krullen permanentje

Dit is wel een beetje extreem misschien, maar volgens Jullianne Hough is het echt een uitkomst. Zij gaf haar haar een beach wave permanentje en heeft nu dus permanent beach waves.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Cafe Mom

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
20 Tips voor prachtige beach waves zonder een bezoekje aan het strand
Sluiten