Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Body 20 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

De beste beauty do’s en dont’s voor een sprankelende winterbruid

Trouwen in de winter is hartstikke slim! Je hoeft je geen zorgen te maken of het weer wel oké is, aangezien het altijd binnen is. En dat scheelt een hoop stress. Als winterbruid moet je alleen wel rekening houden met andere beauty do’s & don’ts, dan wanneer je in de lente of de zomer trouwt.

In de winter trouwen is misschien niet het eerste dat in je opkomt, maar het kan toch een heel goed idee zijn. Locaties zijn vaak goedkoper in de winter, het is vroeg donker waardoor je veel sfeer kan maken met lichtjes en kaarsen en de winter geeft gewoon een knusse gezellige sfeer. Maar als winterbruid kun je niet alles hetzelfde doen als een zomerbruid, zeker niet op het gebied van beauty.

Beauty do’s en dont’s voor een winterbruid

Wij geven je een aantal handige do’s en dont’s voor jouw winterbruiloft.

1. Bronzer en tanning

Het is geen aanrader om flink bruin ten tonele te verschijnen. Het licht in de winter is killer dan in de zomer, waardoor je er met een stevige spray-tan of zonnebankkuur uitziet alsof je zo van het après-skiën komt. Ga liever voor een licht gebronsde huid met een subtiele zelfbruiner (paar weken voor de datum even testen) en een perzikkleurige blush op de wangen (dit staat werkelijk iedereen).

2. Geen strapless

In plaats van een erg blote jurk, kan je in de winter beter kiezen voor een jurk die armen en benen enigszins bedekt. Trouwen is leuk, dus je moet je ook comfortabel voelen. Met min vijf in een strapless jurk wordt dat best lastig.

3. Het kapsel

Houd ook rekening met het weer, wat je bruidscoupe betreft. Die losse lokken zijn mooi, maar ook snel statisch. Kies eerder voor een stijlvolle updo die goed vastzit met de nodige stylingproducten.

4. De kleuren

Hou het simpel wat kleuren en make-up betreft, felle kleuren maken je bleker en zijn überhaupt een no-go voor je trouwfoto’s (heb je weleens trouwfoto’s uit de 80’s gezien?). Laat die overigens ook gedeeltelijk in zwart wit afdrukken, voor het geval je er wat pips uitziet als winterbruid.

Lees ook:

Ga jij trouwen? 5 kleine gebaren op je bruiloft die heel veel betekenen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
De beste beauty do’s en dont’s voor een sprankelende winterbruid
Sluiten