Redactie
Redactie Gezondheid maart 18, 2015

Beauty: Kunstige nagellak voor kinderen

We lakken onze nagels graag en dat blijft niet onopgemerkt. Als je een dochter hebt, weet je precies wat wij bedoelen. Kleine meisjes zijn dol op beauty en staan vooraan als jouw nagels in de lak gaan!

Er kleven wel wat minpunten aan het lakken van mini-nagels. We praten dan over te kleine nagels, niet stil kunnen zitten maar met name de schadelijke stoffen in nagellak.

1. Kies gif vrij

Kies bij het lakken van kindernagels voor een nagellak op waterbasis.

Nagelak op waterbasis, €15,95 Scotch via Greenjump

2. Gebruik een Nail Art kwast

Het kwastje van de nagellak is niet gemaakt voor kleine nagels. Met deze gebruikelijke kwast is een kliederboel gegarandeerd. Je maakt het lakken van kleine nagels een stuk eenvoudiger met een Nail Art kwastje. Deze kwasten zijn er in alle soorten en maten voor het fijnere werk.

Je kunt de kwasten online bestellen.

3. Decoreer met nagelstickers

Wanneer de basislak is aangebracht kan het feest pas echt beginnen! Nagelstickers zijn al leuk voor jezelf, kun je nagaan wat je kinderen ervan vinden! De stickers zijn er in veel verschillende variaties en je kind kan de stickers zelf aanbrengen. Kortom, stickers geven een manicure net dat beetje extra!

Bij Budgetland of Fashionfornails heb je er veel voor weinig!

4. Nail Wraps

Je kunt ook de hele nagel beplakken, deze stickers hoeven geen extra laklaagje!
Nagelstickers lieveheersbeestje, €4,50 Sissy Boy

5. Ontwerp met striping tape

Voor strakke lijnen of geometrische ontwerpen is deze striping tape je redder in nood.
De tape is er in verschillende kleuren en niet duur! Knip de tape voordat je deze op je nagels plakt.

6. Illustreer de nagels met Nail Art pennen

Met deze pennen is het eenvoudig om een tekening op je nagel te maken, zelfs op de kleine nagel! Je hebt er alleen inspiratie en een vaste hand voor nodig.

Heb je absoluut geen vaste hand en is tekenen niks voor jou? Deze nagelstempels zorgen ervoor dat de tekening op je nagel altijd lukt.

7. Glitter!

Glitter is altijd welkom bij meisjes, ook op de nagels. Het ziet er feestelijk uit en is eenvoudig aan te brengen. Je kunt de nog natte nagel in een potje glitter dippen of een nagellijm gebruiken.

Heb je een zoon? Dan zijn deze opplaktattoos een beter idee!

Reageer op artikel:
Beauty: Kunstige nagellak voor kinderen
Sluiten