Sherita Jager
Sherita Jager Beauty 9 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

Hoe je beauty routine verandert als je moeder wordt

Stond je vroeger uren voor de spiegel en was jouw beautyroutine heilig? Dan is er een grote kans dat dit is veranderd sinds je moeder bent. Dag beauty, hallo baby. Je bent niet de enige. Deze dingen doen wij sinds we moeder zijn vrijwel nooit meer. Herkenbaar?

Waarom harsen als je ook kunt scheren

Harsen geeft die luxe touch. Zachte benen zonder stoppels is echt wel het ultieme. Maar harsen betekent ook hars opwarmen, veel rotzooi en onmogelijk verwijderbare plakresten als je niet goed genoeg poetst. Allemaal leuk, maar het is tijd die je ook aan heel andere dingen kunt besteden. En daarnaast, even snel met een scheermesje onder de douche geeft bijna hetzelfde resultaat – in slechts één minuut. Wij weten het wel.

De ode aan je borsten of billen

Waren jouw borsten of billen jouw lievelingetjes? Dat stukje van je lichaam dat altijd nét een beetje extra aandacht en liefde kreeg? Dat je dagelijks even insmeerde met lotion of een oppeppende massage gaf? Dat is sinds we moeder zijn verleden tijd. Grote kans dat je lichaam er heel anders uitziet na je bevalling, en hoewel je eigenlijk júíst extra aandacht moet geven aan je lichaam, valt die extra verzorging vaak weg zodra je moeder bent.

Juice detox

Drie dagen op sapjes leven om je lichaam te reinigen? Of één keer per week een detox-dag? Een juice detox eist veel discipline, en tsja, die hebben we vooral nodig om elke ochtend uit bed te komen. Daarnaast is het ook onverstandig om te gaan detoxen of diëten als je net moeder bent. Je hebt je energie hard nodig voor je dagelijkse leven. Als je borstvoeding geeft is diëten zelfs een echte no-go. Je hebt wanneer je borstvoeding geeft namelijk juist méér calorieën nodig dan normaal.

Met je hakken in het zand

Hakken zijn vaak een echte statement en vele fashion liefhebbers dragen ze dan ook graag, zelfs als ze kinderen krijgen. Met je hakken achter de kinderwagen is soms zelfs een stuk makkelijker dan zonder kinderwagen. Het leunen op de kinderwagen zorgt voor wat extra stabiliteit. Maar toch zullen de meeste moeders niet meer zo snel kiezen voor hakken als je kind de babytijd is ontgroeid. Want lekker spelen met je kind in de speeltuin, door het gras lopen, of helpen op het klimrek is toch net wat lastiger als je hakken draagt.

Bye bye mooie nagels

Het is een beetje verwarrend hoe sommige celebs moeder zijn, maar nog steeds superlange nagels hebben. Ons lukt het namelijk niet. De belangrijkste reden om vaarwel te zeggen tegen lange nagels, is dat ze niet praktisch zijn, omdat ze makkelijk breken als je überhaupt beweegt, maar ook is er een kans dat we onze kleintjes pijn doen met onze lange nagels. Daarom zeggen wij toch vaak bye bye tegen die mooie lange nagels, al is het met een traan.

DIY is je beste vriend

Als je eenmaal moeder bent, zul je DIY’en tot je erbij neervalt. Je wenkbrauwen, je haarkleur, je pony, je nagels, je bikinilijn – alles wat je vroeger misschien liet doen, doe je nu zelf. Want als je halve salaris naar de kinderopvang gaat en je met moeite een minuutje voor jezelf kunt nemen, is een beautybehandeling in een salon vaak iets wat je als eerste laat vallen. Voordeel is wel dat áls je het een keer doet, je je als een prinses voelt.

Lang leve de knot

Die mooi geföhnde lokken waarmee je elke ochtend zelfverzekerd de deur uitging? Die vervang je 9 van de 10 keer door een messy knot. En dan niet de perfecte rommelige knot waar je via een Youtube-tutorial minutenlang op oefent, totdat ‘ie perfect is. Nee, de échte rommelige knot, die je in elkaar frommelt voordat je de deur achter je dicht trekt. Rommeligheid ten top, maar gelukkig nog steeds heel hip – als je het ons vraagt.

Door: Sherita Jager

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Hoe je beauty routine verandert als je moeder wordt
Sluiten