Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Beauty 15 mrt 2019

5 Gewoontes die iedere vrouw zou moet toevoegen aan haar beauty routine

Kinderen of niet, je eigen beauty routine blijft een belangrijk moment van de dag. Je wilt tenslotte heerlijk fris je bed in duiken en ‘s ochtends opstaan met een gezonde blos op je wangen?!

1. Neem de tijd voor jezelf

Neem (gedurende de dag) een aantal momenten voor jezelf waarop je de tijd hebt om voor je lichaam te zorgen. Dat kan ‘m in hele kleine dingen zitten zoals een paar minuten op de wc op werk om je handen even fijn in te smeren met een verzachtende balsem. Dat kan ook in de avond zijn door jezelf even twintig minuutjes af te sluiten en een gezichtsmasker in te laten trekken.

2. Smeer niet te veel crèmpjes op je huid

Meer is niet altijd beter en zeker niet als daar nog eens allerlei stofjes aan zijn toegevoegd die helemaal niet zo goed zijn voor je huid. Je mag er best wat geld aan uitgeven zodat je een hele lijn van fijne (natuurlijke) producten voor jezelf kunt aanschaffen. In de betere drogisterijen en bij een huidspecialist kun je je goed laten helpen. Elke huid heeft namelijk zo z’n eigen behoeftes.

3. Start elke ochtend fris

Wakker worden kan een enorme struggle zijn en je wil op z’n minst fris op je werk verschijnen (nadat de kids al zijn afgezet op school). Start de ochtend daarom met een lekkere plens water in je gezicht en smeer je huidje in met een fijne dagcrème als basis voor je make-up.

4. Slaap is heilig

Een dutje wordt niet voor niks een schoonheidsslaapje genoemd want het is écht één van de beste wondermiddeltjes om er stralend uit te zien. Let er maar eens op in de ochtend, je huid ziet er dan veel mooier en egaler uit dan om drie uur ‘s middags. Zorg er dus voor dat je ‘s nachts voldoende uurtjes slaap pakt en dat klinkt natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar toch.

5. Luister naar je lichaam

Stress is echt een boosdoener voor je lichaam. Als je veel stress ervaart zie je er al gauw vermoeid uit en jep dat ziet ook iedereen om je heen. Luister daarom naar je lichaam en de behoeftes die het heeft. Verwen jezelf af en toe met een ontspannende massage en let bij fijne verzorgingsproducten niet op de prijs. Jij verdient het!

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Mind Body Green

Reageer op artikel:
5 Gewoontes die iedere vrouw zou moet toevoegen aan haar beauty routine
Sluiten