Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Beauty 29 april 2014

Beauty test: de nieuwe NIVEA sensitive lijn

Speciaal voor vrouwen met een gevoelige huid heeft NIVEA een sensitive lijn op de markt gebracht. Vier easy to use producten voor een complete verzorging en reiniging van de huid.

Fammes Muriel testte gedurende 28 dagen de complete lijn. Drie manieren om de huid optimaal te reinigen en een verzorging voor dag en nacht. De belofte? Een huid die minder droog, trekkerig en rood is. Muriels bevindingen lees je hier:

Totaalplaatje

‘In eerste instantie was ik wat sceptisch of het mij zou lukken om trouw vier producten elke dag te gebruiken. Het leven met drie jonge kinderen, een baan en flink huishouden maakt dat ik weinig tijd neem voor uitgebreide make-up tafel sessies. Opmaken schiet er maar al te vaak bij in en regelmatig vergeet ik crème op te smeren of mijn huid ‘s avonds te reinigen. NIVEA ‘dwingt’ me in een verzorgings ritueel waar ik gelijk al heel blij mee ben. Omdat ik niet altijd make-up gebruik richt ik me vooral op de dag- en nachtcrème en het micellaire water. Het water gebruik ik twee keer per dag. Bij het opstaan en naar bed gaan. Alleen al omdat het fris aanvoelt en ik echt het idee heb dat het de dagelijkse invloeden van buitenaf uit mijn huid trekt.’

‘Het micellaire water is bijzonder zacht en mild voor mijn huid. Daar waar andere lotions mijn huid vaak irriteerden heb ik dat hier helemaal niet bij. Het feit dat er geen parfum, alcohol en kleurstoffen inzit maakt het een ideaal product. Van de dagcrème heb je in mijn optiek maar weinig nodig. Hij is vrij rijk en laat een witte laagje op de huid achter dat je goed moet inmasseren. Daarna trekt het snel in. De nachtcrème is een van mijn favorieten. De structuur van deze crème is nog wat rijker, maar hij heeft een heel prettig effect op mijn huid. Alsof er een zacht zijde-achtig laagje op je huid komt te liggen. Het trekkerige gevoel dat ik regelmatig heb is gelijk verdwenen na het insmeren. Omdat ik veel meer in de zon en buitenlucht ben dan voorheen is het prettig dat de dagcrème een SPF15 bevat, hoewel dat ook nog wel een stuk hoger had mogen zijn.’

Bekijk hier de Famme X Nivea ervarings video:

Famme X NIVEA Sensitive from Famme.nl on Vimeo.

De voordelen

NIVEA heeft me overtuigd door het aanbieden van een complete lijn voor de gevoelige huid. Je kunt in één keer je gehele huid aanpakken met een productlijn die irritatie tegengaat. De Sensitive lijn verzacht, kalmeert en maakt de huid sterker waardoor deze er zichtbaar gezonder en stralender uitziet. Groot voordeel is dat alle producten zowel mild als effectief voor de gevoelige huid zijn. Bovendien bevatten ze geen parfum, kleurstoffen en parabenen. Daarnaast zorgt de unieke combinatie van ingrediënten (zouthoutextract, dexpanthenol en druivenpitolie) voor een perfecte bescherming van de huid.

Conclusie

De gehele sensitive lijn heeft een positieve werking op mijn huid. Ik voel minder irritatie en mijn huid is zichtbaar zachter en een stuk minder droog en trekkerig dan voorheen. Ik heb ook het idee dat de lijntjes die ik genoeg boven mijn wenkbrauwen heb (de verbazingsrimpels noem ik ze maar), minder aanwezig zijn. Bij het gebruik van de dagcrème heb je maar weinig nodig om het gehele gezicht te kunnen insmeren. De prijs – kwaliteit verhouding is heel goed. De crèmes kosten slechts 7,99. Qua gebruiksgemak is het fijn dat de crèmes in een tube met klikdop zitten. Voor chaoten (ja, ik ben er een) die dopjes kwijtraken fijn en het neemt ook makkelijk mee op vakantie. Ik blijf een deel van de lijn zeker gebruiken en ben ook overtuigd geraakt van het belang van een dagelijkse intense verzorging.

Reageer op artikel:
Beauty test: de nieuwe NIVEA sensitive lijn
Sluiten