Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Algemeen 14 apr 2014

Beauty test: ‘zacht én easy to use’

Twee weken geleden besloot Fammes Muriel voor het eerst in haar leven een beauty product te gaan testen. De reden? NIVEA daagde haar uit om de voordelen te zien van een complete product range verzorgingsproducten voor de gevoelige huid.

De vorige keer stipte ik al aan dat ik vrij spontaan en ad hoc met de verzorging van mijn huid omging. Toch ontkom ook ik er niet aan dat mijn wat ouder wordende huid de behoefte heeft aan een passende verzorging. Zon, zee en zwemwater hebben flink effect op mijn huid en ook het leeftijdsaspect speelt een rol die ik tot nog toe veronachtzaamde.

Over land en over zee

De nieuwe NIVEA sensitive lijn ligt sinds kort in de winkels, maar is niet te koop in het zonnige Zuid Afrika. Het pakket met alle producten komt uiteindelijk via een paar omwegen over land en zee aan in mijn nieuwe huis. Net op tijd om de 28 dagen challenge te starten. Huidcellen doen er, van de diepere laag tot de bovenste, precies zo lang over om zich te vernieuwen, dus na een complete cyclus kun je spreken van een volledig effect.

Kaptafel effect

Allereerst stal ik de hele range uit op mijn nieuwe ‘kaptafel’ en waar ik voorheen met verschillende merken en flesjes en potjes werkte, stal ik nu een overzichtelijke set uit. Een dag- en een nachtcrème, een reinigingsmelk en micellair water. Heb ik dat allemaal nodig?

Wat doet ‘t

NIVEA legt me uit dat hun sensitive lijn speciaal geschikt is voor mensen met een gevoelige huid. De ingrediënten die in elk product terugkomen zorgen ervoor dat de huidproblemen trekkerigheid, roodheid en droogheid worden aangepakt:

– Dexpanthenol: verzacht en herstelt de huid en vermindert trekkerigheid
– Zoethoutextract: werkt ontstekingsremmend, ontspant en vermindert roodheid
– Druivenpitolie: hydrateert de huid en vermindert droogheid

Ik ruik aan de producten en wat meteen opvalt is dat er geen geur aan de crèmes en lotion zit. En dat bevalt me goed. Er zitten dan ook geen parfum, kleurstoffen en parabenen in.

Gebruik

Ik begin vanzelfsprekend met de dagcrème. Aangezien de crème SPF15 bevat, hoef ik geen zonnenbrandcrème meer te smeren in de ochtend. Ideaal. Ik moet even wennen aan het smeren. Ik ben geneigd vluchtig wat crème op de wangen te doen, maar je moet echt goed inmasseren om de witte laag goed te laten intrekken.

Het verschil met de nachtcrème is evident. Deze is een stuk dikker en voelt wat vettiger aan. Maar geeft ook een rijk gevoel.

Aaien met een watje

De reinigingsproducten bieden de keus tussen een reinigingsmelk en het micellaire water. Vooral het water spreekt me aan. Ik ben geen fan van tonics die me juist een trekkerig gevoel geven, maar hou wel heel erg van het frisse effect van je huid met een lotion/water op te frissen. Micellair water bevat deeltjes die vuil aantrekken, waardoor ik mijn huid niet te hard hoef aan te pakken. Aaien met een een watje, heel fijn.

De reinigingsmelk is zacht, want het haalt mijn make-up goed van mijn gezicht af.

Over twee weken vertel ik meer over het eindresultaat. Mijn voorlopige bevindingen zijn al positief. Vooral de zachtheid van het product voor mijn huid spreekt me aan. Ik weet nu zeker dat ik geen crèmes met parfum meer wil gebruiken vanwege het prikkerige gevoel. En omdat ik weet wat ik aan welk product heb grijp ik makkelijker naar het juiste flesje. Voor de prijs hoef ik het ook niet te laten. De dag-en nachtcrème kosten elk 7,99. De reinigingsmelk is 5,49 en het micellaire wonderwater koop je voor 5,99. To be continued…

Reageer op artikel:
Beauty test: ‘zacht én easy to use’
Sluiten