Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Beauty 28 apr 2020

Creëer je eigen spa aan huis! 4 beautybehandelingen die je makkelijk zelf kunt doen

De kapper is nog niet open, de manicure en pedicure, alles wordt nog even uitgesteld. Hoelang weten we niet precies, maar wat we wel weten is dat onze lijfjes snacken naar een oppepper. Gelukkig kun je een aantal beautybehandelingen makkelijk thuis ondergaan.

Beautybehandelingen aan huis

Je hoeft de deur niet uit om een perfect bijgehouden haardos en gladde benen te hebben. Deze vier beautybehandelingen uit de spa kun jij namelijk prima thuis ondergaan, all by yourself.

1. Fluweelzachte handen

Je bent niet de enige met droge handen, want na weken intensief onze handen wassen (en dat houdt absoluut zo aan) is er geen zachte huid meer te bekennen. De handencrèmes- en balsems zijn niet aan te slepen en hoewel dat een eerste stap is, kun je die verzorging nog intensiveren.

Breng een enorme dot handcrème aan en doe aan beide handen een boterhamzakje. Laat dit even goed intrekken (luister intussen een podcast) en verwijder de zakjes. Wrijf de resterende crème nogmaals lekker in en voilà, jouw handen zijn weer zacht.

2. Zachte voeten zonder eelt

Tja, ook de pedicure wordt al weken uitgesteld. Voor sommige vrouwen ook oprecht heel vervelend, met name als je erg veel last hebt van eelt of andere voetkwaaltjes.

Tegen dat eelt kun je verschillende dingen doen. Bij de gemiddelde drogist vind je allerlei tools waarmee je hebt als het ware van je voet kunt afschrapen. Een iets milder product is puimsteen. Dit schuurblokje wrijf je over de eeltplekken waardoor je voeten weer lekker zacht worden.

Smeer je voeten voor het slapengaan in met flink veel voetencrème en laat dit een nacht goed intrekken. Als je ‘s nachts sokken wilt dragen of niet van vette voeten houdt, draag je bij voorkeur katoenen sokjes.

3. Een verzorgde coupe

Dode of gespleten haarpunten, uitgroei waardoor je het liefst over straat gaat met pet en pluizig haar. We moeten er allemaal aan geloven en we weten nog niet wanneer we weer in de kappersstoel kunnen zitten.

Gelukkig kun je je haar thuis best makkelijk verzorgen. Een maskertje doet vaak al wonderen, maar ook: kokosolie! Smeer voor het slapengaan wat kokosolie in je haar en je wordt wakker met een shiny haardos.

LEES OOK: Last van droog haar nu je de kapper niet kan bezoeken? Zo zorg je zelf voor een zachte coupe

4. Harsen

Word jij altijd blij van gladde benen? Is dat even jammer dat de salon dicht is om je benen te laten harsen. Tijd om zelf aan de slag te gaan met suikerwax. Je hebt enkel natuurlijke producten nodig. Het is even oefenen, maar tevens weer een leuke bezigheid waar je ook nog eens wat aan hebt.

Reageer op artikel:
Creëer je eigen spa aan huis! 4 beautybehandelingen die je makkelijk zelf kunt doen
Sluiten