Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Lifestyle 26 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Sloddervossen opgelet: je bed níet opmaken is zo erg nog niet (het is zelfs goed voor je gezondheid)

Niets zo fijn als onder een strak opgemaakt bedje kruipen. Als ik mijn vriend moet geloven, tenminste. Ikzelf ben een behoorlijke sloddervos. Het bed opmaken? Ik vergeet het simpelweg gewoon. En wat maakt het uit, ik kruip er ‘s avonds toch weer onder.

Komt dit je bekend voor en sta je aan mijn zijde? Dan heb ik goed nieuws voor je: onderzoek laat zien dat het zo erg nog niet is om je bed niet op te maken. Sterker nog, je kunt het überhaupt beter laten!

Het onderzoek

En dat heeft alles te maken met huisstofmijt. Uit onderzoek blijkt dat er gemiddeld anderhalf miljoen – jep, laat dit maar even doordringen – van deze beestjes in je beddengoed te vinden zijn. En deze beestjes bevinden zich het liefst op de fijnste plekjes in huis. Onder andere in je bed, een plek waar veel voeding te vinden is (denk aan dode huidcellen en ehhh vocht).

Deze beestjes hebben een warme en vochtige plek nodig om te overleven. En laat jij nou net als mens ‘s nachts in bed transpireren, waarnaar je vervolgens in de ochtend je warme bed weer dichtslaat. De mijten zullen je dankbaar zijn, want hen maak je hier allen maar blij mee. Het goede nieuws aan dit alles? Je kunt dus veel beter de boel de boel letten en je beddengoed opengeslagen achterlaten. Scheelt ook weer tijd in de ochtend!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme