florine duif
florine duif Kids 18 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

Kinderen erven intelligentie van hun moeder

Nu ben ik redelijk bevooroordeeld, aangezien ik zelf moeder ben, maar buiten dat wil ik graag ook even m’n eigen moeder bedanken, want: als kind heb je je intelligentie van je moeder geërfd, zo stelt een onderzoek in de ‘Psychology Spot’. En dat is niet de eerste keer, want in 1996 werd er ook al onderzoek naar gedaan.

Intelligentie

Natuurlijk ben je een mix van je vader en moeder en natuurlijk heb je het één van de X-kant en het ander van de Y-zijde, maar als het dus om de intelligentie gaat, mag je een dankbare blik richting la mère werpen.

LEES OOK: Dit onderzoek wijst uit dat spelen met Barbies meisjes onzeker maken.

Hoe het precies zit
De genen die gelinkt worden aan slimheid zitten in het chromosoom X. Op het X-chromosoom bevinden zich verscheidene genen die invloed hebben op de slimheid. Het Y-chromosoom daarentegen, wordt door de vader aan zijn zoons doorgegeven en bevat genen die het toekomstige geslacht bepalen. En daarbij komt kijken dat de vrouw twee X-chromosomen heeft en de man maar één, waardoor kinderen twee keer meer kans hebben om de intelligentie van moederskant te erven.

Slimme kinderen

Dus mocht jij hele slimme kinderen hebben, dan weet jij dus hoe dat komt. Toch heeft de intelligentie van een kind niet alleen maar te maken met het X-chromosoom. Het ligt aan de opvoeding en de vrijheid die een kind krijgt om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

Dus mannen: jullie kunnen je steentje nog bijdragen, aan de bak!

LEES OOK: Een koppig kind wordt later slim en succesvol

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Kinderen erven intelligentie van hun moeder
Sluiten