Behandelend arts blijkt reddende engel en adopteert zoon van kankerpatiënt

De diagnose ‘kanker’ kwam hard aan bij de alleenstaande moeder Tricia. Ze maakte zich vooral veel zorgen over haar 8-jarige zoontje, Wesley. Hoe moest het met hem als ze het niet zou overleven? Maar dan ontmoet ze in het ziekenhuis iemand die haar leven en dat van haar zoon zou veranderen. Over voorbestemd gesproken.

De reddende engel bleek haar arts Tricia Seaman. En om het verhaal nog bijzonderder te maken: de twee vrouwen delen dus dezelfde voornaam, hebben bovendien dezelfde initialen en er was meteen een enorme klik tussen de twee.

Belangrijke vraag

Tijdens tien dagen die Tricia in het ziekenhuis lag, kwam dokter Tricia vaak even langs om te kijken hoe het met Tricia ging. Ze hadden het over van alles, maar vooral over de zorgen die Tricia zich maakte over haar 8-jarige zoontje. Op een dag vertelde de zieke Tricia aan haar dokter dat ze door de kanker nog maar kort te leven had, en ze stelde haar een hele belangrijke vraag. ‘Willen jij en je man mijn kind opvoeden?’ Seaman, die zelf altijd al een groot gezin wilde maar geen kinderen meer kon krijgen, hoefde daar geen moment over na te denken.

Wesley en zijn moeder

Wesley (rechts) en zijn nieuwe broertjes en zusjes

Dokter Tricia Seaman nodigde Tricia en Wesley uit om bij haar thuis langs te komen. Ze zagen dat Seamans vier kinderen ontzettend goed met Wesley op konden schieten.

LEES OOK: 8 x wat iemand met kanker wil dat je weet

Voorbestemd

Daarna ging Tricia’s gezondheid helaas snel achteruit. Maar in plaats van een verzorgingstehuis, heeft ze haar laatste vijf maanden bij de familie Seaman in huis doorgebracht. Samen met haar zoon. Het waren de beste vijf maanden van haar leven, zei ze hierover voor ze overleed. Ook Seaman is nog steeds blij met haar keuze. ‘Trish heeft me geleerd dat familie meer is dan bloedverwanten zijn. Soms ben je gewoon voorbestemd om elkaar te ontmoeten.’

Wedden dat de Seamans deze vragen ook wel eens gehad hebben? 14 (brutale) vragen die mensen je stellen als je een groot gezin heb

today

Reageer op artikel:
Behandelend arts blijkt reddende engel en adopteert zoon van kankerpatiënt
Sluiten