Eva Dusch
Eva Dusch Lifestyle 28 oktober 2015

Behoefte aan groen? Dit zijn de makkelijkste planten voor in huis

Je oma wist het allang: groene planten in huis zijn hot. Als ze niet voor het raam staan dan hangen ze wel aan je plafond of sieren zelfs je badkamer. Zie jij zo’n groene oase ook wel zitten maar heb je geen groene vingers? Deze planten houden genoeg rekening met je.

Cactussen, vetplanten, varens en sanseveria’s, opeens geven ze je witte en minimalistische interieur de juiste doses moderne klasse. En het fijne: ze hebben weinig verzorging nodig, dus voor wie liever niet met haar vingers (of nieuwe manicure) in de aarde wroet zijn er genoeg andere fijne opties.

[STAP stap=”1″]

De vijgenboom

Je kunt ze als mini-boompje kopen om ze vervolgens te zien groeien tot een volwassen boomp. De plant houdt van fel, indirect licht dus zet ‘m ergens dichtbij het raam. Let op: deze planten zijn giftig voor je huisdieren.

[STAP stap=”2″]

Succulent (vetplant)

Een ‘trendy’ plantje omdat ze in vele kleuren voorkomt: groen, paars, geel en blauw. Ze hebben ook nauwelijks water nodig, alleen bakken aan liefde en daglicht.

[STAP stap=”3″]

Vrouwentongen ‘snake plant’

Deze ogenschijnlijke saaie plantjes doen opeens heel cool en modern aan wanneer je ze in een koperen potje doet.

[STAP stap=”4″]

Cacti

Ooit gedacht dat de ooit zo stoffige cactus van je oma een heuse opleving zou krijgen en nu vaste prik is in elke hippe vensterbank? Ze geven de juiste dosis Californian vibes af in een clean en minimalistisch interieur. Je hoeft ze nauwelijks te wateren, slechts wanneer de top van de plantjes helemaal droog is.

[STAP stap=”5″]

Aloe Vera

Niet alleen retegezond voor je, maar ook een aanwinst voor je interieur. Het plantje behoort tot de vetplant-familie en kan bijna 1m hoog worden. Een aardig groen statement in je woonkamer.

[STAP stap=”6″]

Indische rubberboom

Deze mini-boompjes floreren het beste in de buurt van het raam, zodat ze lekker veel licht vangen. En laat de aarde ruimschoots drogen na elke waterbeurt.

[STAP stap=”7″]

Shamrock klaverplant

Helaas, geen klavertje vier. Maar zo’n mooie groene compagnon in de kamer geeft je vast ook talloze geluksmomentjes. Leuk voor in de vensterbank of in de keuken. Water ze één keer per week en geef ze indirect daglicht.

[STAP stap=”8″]

Fiji palm

Perfect om een beetje frisse, kleurrijke en tropische vibes in huis te halen. Deze plant doet het ‘t beste met warme temperaturen, maar huiskamertemperatuur is ook prima. Geef ‘m eens in de zoveel tijd een scheutje water.

[STAP stap=”9″]

Calathea

Heb je nog een hoekje in je huis waarvan je niet weet wat je ermee aan moet? Dan biedt deze groene, charmante plant uitkomst. Stop ‘m in een glazen of witte pot. Let op: deze planten kunnen slecht tegen fel zonlicht.

[STAP stap=”10″]

Engelse klimop

Dit is de perfecte manier om een subtiele natuurlijke touch aan je interieur te geven. En het zou een van de meest luchtzuiverende plantjes zijn. Leuk om te krijgen of juist cadeau te geven. Ze groeien het best in licht vochtige aarde.


Ben jij toch meer van de kleurrijke bloemen? Tegenwoordig krijg je de mooiste boeketten thuisgestuurd in één muisklik, zoals bij Bloomon.

Reageer op artikel:
Behoefte aan groen? Dit zijn de makkelijkste planten voor in huis
Sluiten