De waarheid achter deze foto bewijst in één klap dat we andere ouders niet zomaar mogen bekritiseren

Een tijd lang gaat er een foto over het internet, waarop een moeder met haar baby op de luchthaven zit te wachten. Niks mis mee, denk je. Ze heeft haar baby alleen niet in haar armen, maar naast haar op de grond gelegd. Daar denken veel mensen heel anders over.

Aan de schandpaal

De Franse Christian Naniot was hier getuige van en legde vast hoe de 29 jarige Molly Lensing, de moeder van de baby, met haar telefoon in haar hand zat terwijl ze haar baby naast zich op de grond had gelegd. Omdat hij vond dat de moeder aandacht moest besteden aan haar baby in plaats van aan haar telefoon, besloot hij haar aan de digitale schandpaal te hangen.

De meningen zijn verdeeld

Hij deelde de foto een maand geleden op zijn Facebook, met de tekst: ‘Ik vrees de dag de technologie onze menselijke interactie voorbijstreeft. De wereld zal dan bestaan uit een generatie van idioten.’ De foto is tot op de dag van vandaag ruim 67 duizend keer gedeeld en de reacties staan vol gemengde meningen. Zo vinden sommige mensen dat het belachelijk is dat Molly haar kind zomaar naast zich neerlegt, terwijl andere moeders Molly’s actie compleet begrijpen.

LEES OOK: 12 onderwerpen waar moeders geheid ruzie over krijgen

Twintig uur op het vliegveld

Om te vertellen wat er écht gaande was op de foto (en daarvoor) doet Molly een boekje open tegen Today Parents. ‘We hadden de pech dat we door problemen met de computers van Delta niet konden vliegen. Er waren veel vluchten vertraagd en re-booked dat ik meer dan 20 uur op het vliegveld heb gezeten. Met een baby van twee maanden oud’, zegt ze.

Machteloos

‘Anastasia had al heel wat uren in de maxi cosi gelegen, wat niet goed is voor haar rug. Mijn armen waren vreselijk moe en ze moest zich strekken. En ik moest al onze familieleden op de hoogte houden van waar the heck we waren’, gaat ze verder. Ik ben machteloos tegenover het Internet, maar ik weet in ieder geval dat ik goed voor mijn drie kinderen ben en ze op de best mogelijke manier opvoed’, zegt Molly. En dat is het enige wat telt.

Mom-bashing: kan iemand eindelijk uitleggen wat daar nu precies leuk aan is?

Facebook

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
De waarheid achter deze foto bewijst in één klap dat we andere ouders niet zomaar mogen bekritiseren
Sluiten