Eva Dusch
Eva Dusch Kids 25 mei 2016

Belangrijk om te weten! Wat te doen wanneer je kind kwijt is?

Een vermist of kwijtgeraakt kind: het is de nachtmerrie van elke ouder. Ieder jaar wordt er op 25 mei stilgestaan bij de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen. Amber Alert maakte speciaal voor vandaag een video met advies wat te doen wanneer je je kind (tijdelijk) kwijt bent of vermist is.

Aanleiding voor deze internationale dag is het Amerikaanse jongetje Etan Patz dat in 1979 op 6-jarige leeftijd verdween. In 1983 werd naar aanleiding van de vermissing de Internationale dag van de Vermiste Kinderen uitgeroepen.

De cijfers

Amber Alert Nederland constateerde in het eerste kwartaal van 2016 tien urgente kindervermissingen, de helft minder dan het eerste kwartaal van 2015. Tachtig procent van de kinderen werd binnen een week gevonden. In februari werden er geen urgente kindervermissingen geplaatst. In januari en maart 2016 raakten voornamelijk meisjes vermist: tachtig procent. De vermiste kinderen hadden een gemiddelde leeftijd van 15 jaar oud. Twee tot drie keer per jaar wordt het hele Amber Alert-systeem landelijk ingezet.

Snel handelen

De vraag is vooral: wat doe je wanneer je je kind kwijt bent? Het is handig als jullie weten wat te doen om elkaar zo snel mogelijk terug te vinden. Deze instructievideo van Ambert Alert is speciaal gemaakt door politie-experts op het gebied van vermiste personen uit heel Europa en rijkt je als kijker een aantal eenvoudige tips aan. Zoals zoek in de omgeving waar je je kind voor het laatst gezien hebt en controleer gevaarlijke plekken in de buurt.

Heb jij nog meer tips? Praat erover mee op Facebook!

Brrr, dit geeft ons de rillingen. Zou jouw kind deze vreemde man vertrouwen?>

Reageer op artikel:
Belangrijk om te weten! Wat te doen wanneer je kind kwijt is?
Sluiten