Susan Dalstra
Susan Dalstra Persoonlijk 13 apr 2018
Leestijd: 3 minuten

Ben deelt zijn blote billen om anderen een beter leven te geven

Hoe draag je iets positiefs bij aan de wereld zonder dat je een roepende in de woestijn bent? De 36-jarige Ben had wel een idee: hij ging met zijn blote billen op Instagram staan. Toen had ‘ie, heel gek, opeens wel de aandacht. 

Hoger doel

Ben noemt zichzelf The Naked Professor. Maar hij maakt de wereld niet alleen een mooiere plek omdat hij zo aardig is zijn (goed gelukte) bilpartij met de mensheid te delen. Die billen dienen namelijk een hoger doel: mensen aanmoedigen meer verbonden te raken met zichzelf, hun geest te bevrijden, hun echte zelf te laten zien en trots te zijn op wie ze zijn. Nobel hè?

Angsten

Hij neemt zelf het goede voorbeeld door spiernaakt te poseren op drukbezochte plekken. Zoals het wel vaker gaat, kwam het idee nadat Ben zelf helemaal niet lekker in z’n vel zat. Figuurlijk dan. De ondernemer was aan een nieuw plan begonnen wat helemaal niet ging zoals hij gehoopt had. Hij kreeg daardoor het gevoel dat hij niet meer de controle had over zijn eigen leven en werd overvallen door angsten.

Persoonlijke groei

Die angste greep hij aan om actie te ondernemen en iets te bedenken waar hij wél de controle over heeft. Zo raakte hij steeds geïnteresseerder in persoonlijke groei. Hij ging met therapeuten in gesprek en ontdekte dat onder meer een gebrek aan seksuele bevrediging en verkeerde denkpatronen hem in de weg zaten. ‘Ik ben nu dankbaar voor dat probleem, want zonder zou ik niet de persoon zijn geworden die ik vandaag ben.’ Hij raakte steeds meer overtuigd van zijn nieuwe levensvisie, maar had nu nog een manier nodig om die op anderen over te brengen.

Vrij en kwetsbaar

Toen herinnerde hij zich een oude foto waarop hij voor de grap naakt in Yosemite Park poseerde met een vriend. ‘Toen ik die foto deelde, merkte ik dat ik engagement kreeg – zowel positief als negatief. Het was mijn vrienden in ieder geval opgevallen. Maar nog belangrijker is dat die foto staat voor alles waar ik over schrijf. Ik was vrij, kwetsbaar en deed iets creatiefs. Ik volgde in ieder geval niet de massa.’

Poedeltjenaakt

Daarom gaat hij op de onmogelijkste tijdstippen met een fotograaf de straat op om daar poedeltjenaakt te poseren. ‘We wachten tot er helemaal niemand is, en als we de kans hebben doen we het zo snel mogelijk. We bereiden de foto’s gekleed voor, zodat we het zo snel mogelijk kunnen doen zonder dat iemand ons ziet. We zijn heel voorzichtig omdat we geen overtredingen willen doen.’

En dat resulteert dan in dit soort gezellige plaatjes:

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme