Beauty 24 nov 2014 Redactie

Ben jij een thee liefhebber? Dan moet je deze voordelen kennen!

Op de redactie van Famme drinken we thee, veel thee! Vooral nu het buiten koud is zorgt thee voor gezellige warmte. Wij vinden het dan ook erg gunstig dat thee goed is voor onze gezondheid én voor de lijn.

Wij zetten een aantal voordelen uit een klein theezakje op een rij:

1. Groene thee is goed om je gewicht op pijl te houden

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat (groene) thee drinken helpt bij het afvallen. Groene thee verhoogt de snelheid van je stofwisseling. Kies voor een groene thee extract of losse kruiden en vermijd thee met suiker.

2. Je ziet er jonger uit door witte thee!

Witte thee is minder bewerkt dan groene of zwarte thee en heeft het hoogste catechinegehalte (antioxidanten uit planten). Deze stoffen remmen de proteïnases af. Proteïnases zijn de eiwitten die ervoor zorgen dat collageen en elastine die onze huid soepel houden worden afgebroken. Omdat de huid minder elastisch wordt ontstaan er rimpels.

3. Ontstressen met zwarte thee

Gestrest? Een kop zwarte thee is precies wat je nodig hebt! Uit Brits onderzoek blijkt dat het stresshormoon cortisol verlaagt als je dagelijks zwarte thee drink.

Warme of koude thee, losse kruiden of kant-en-klare zakjes: voor elk wat wils! Kun jij thee niet waarderen? Give it another try!

Als echte thee lovers zijn wij blij met onze (gezonde) gewoonte! Dit zijn onze favorieten:
thee
Theeclutch, €5,95 via Teabar.nl
Sneeuwwit blik, €39,50 Betjeman & Barton
Earl grey blanc, €20,95 per 125 gram Betjeman & Barton

clippertea

Biologische zoethout-munt, €2,39 voor 20 zakjes bij o.a de Albert Heijn
Groene jasmijn thee, €13,95 via De Bijenkorf

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ben jij een thee liefhebber? Dan moet je deze voordelen kennen!
Sluiten