Maaike Helmer
Maaike Helmer Mind november 9, 2015

Ben jij eigenlijk te afhankelijk van je partner?

Soms zijn in een relatie twee mensen eigenlijk te afhankelijk van elkaar. Maar… hoe weet je dat? Dit zijn de signalen. Ze kunnen los van elkaar voorkomen, maar er zijn ook (meerdere) combinaties mogelijk en het kan beide kanten op werken.

[STAP stap=”1″]

Als hij er niet is, voel je je onthand

Jullie doen erg veel samen. Als hij er niet is, weet je eigenlijk niet zo goed wat je met jezelf aanmoet. Want: wat zijn jóuw eigen hobby’s ook weer, los van die van jullie samen?

[STAP stap=”2″]

Eigen vrienden? Eh…

Vrienden uit het verleden (vóór je je partner leerde kennen) ben je uit het oog verloren. Je hebt geen ‘eigen vriendenkring’ opgebouwd. Dus je eigen vrienden? Die heb je eigenlijk niet.

[STAP stap=”3″]

Bij elke beslissing vraag je je af wat hij ervan vindt

Je zoekt (onbewust) zijn goedkeuring.

[STAP stap=”4″]

Je partner kampt met psychische problemen

Dat kan een verslaving zijn, maar ook bijvoorbeeld angsten. Heeft een persoon in de relatie psychische problemen, dan kan er onbewust een ouder-kind relatie ontstaan in plaats van een volwassene-volwassene relatie (een psychologische theorie die daarover gaat, heet transactionele analyse, hier lees je daar meer over).

[STAP stap=”5″]

Wie ben jij, zonder hem?

Jullie kunnen (misschien) niet met, maar zeker ook niet zonder elkaar. Soms vraag je je wellicht af of deze relatie wel het beste voor je is, maar hem verlaten, je moet er niet aan denken… Want wie ben jij, zonder hem?

Er kan ook nogal wat manipulatie voorkomen in relaties, lees dit stuk maar: deze vorm van manipulatie herkent iederéén namelijk… >

Heb jij weleens in zo’n relatie gezeten? Praat erover mee op Facebook!

Reageer op artikel:
Ben jij eigenlijk te afhankelijk van je partner?
Sluiten