Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Lifestyle december 16, 2016

Ben jij enig kind óf de oudste, dan verdien je het meeste geld later

Dat je de oudste uit je gezin bent, of juist enig kind van je ouders, komt (vooral tijdens deze dure maand) goed uit. Uit een nieuw onderzoek is namelijk gebleken dat het meeste geld binnenkomt bij oudste en enig kinderen.

Het is geen toeval, want je hebt die vette bankrekening geheel te danken aan je opvoeding. Het is namelijk zo dat kinderen die als eerste (of enige) worden geboren, een strengere opvoeding hebben gehad. Daardoor ben je als oudste assertiever, dominanter én gedisciplineerder. Wat weer in je voordeel werkt op je werk, want je houdt er vaak een betere functie aan over dan je broertjes of zusjes.

LEES OOK: Goede vraag: Wat is het ideale leeftijdsverschil tussen kinderen?

Hoge managementfunctie

Het onderzoek werd uitgevoerd door Careerbuilder, en daarvoor werden in totaal 5.708 fulltime werkende mannen en vrouwen ondervraagd over hun functie, salaris en hun familiesituatie thuis. Daaruit bleek dat de volgorde waarin kinderen geboren worden, wel degelijk invloed heeft op hun salaris. Oudste of enig kinderen hadden meer kans op een C-level functie, zoals een CEO of een hoge managementfunctie. De kinderen die als tweede of derde in een gezin geboren werden, gingen eerder aan de slag in een beroep in de middenklasse.

Ben jij de jongste thuis? Niet getreurd, want het blijkt dat jij dus de grapjas in huis bent

Careerbuilder

Reageer op artikel:
Ben jij enig kind óf de oudste, dan verdien je het meeste geld later
Sluiten