Sterre Touw
Sterre Touw Gezondheid 14 dec 2017

#Benniebeige, pleidooi voor meer huidskleurige lingerie verovert Nederland

Waarom denken we bij ‘huidskleur’ altijd aan beige en lichtroze? We zijn tenslotte niet allemaal dezelfde kleur toch? Het initiatief #benniebeige zet zich in voor huidskleur ondergoed voor ieder kleurtje en daar zijn een paar lingeriemerken het zeker mee eens. En wij ook. 

In het programma Yo Mo! op NPO3 pleitte de campagne #Benniebeige voor meer kleur als het gaat om huidskleurige lingerie. Tot nu toe zijn er in de meest bekende lingeriewinkels weinig tot geen huidskleurige bh’s te vinden voor vrouwen die een ander tintje hebben dan het algemenere beige. En dat is anno 2017 natuurlijk ontzettend – eh – ouderwets.

LEES OOK: Papa ontwerpt pleisters in élke huidskleur voor zijn kind

Huidskleurig ondergoed

Het is misschien niet ons meest sexy item in onze kast, maar huidskleurig ondergoed is wel heel praktisch. Je ziet het bijna niet, maar je hebt wel een goede buste support zonder dat het toont. Super handig dus. Helaas is dit bijzonder lastig als zo’n beha dan niet in je eigen kleur beschikbaar is. Bovendien geven visagisten en dermatologen aan dat er in totaal zes verschillende huidtinten zijn waar geen rekening mee gehouden wordt. Dat wil toch zeggen dat de grote lingeriemerken flink lang achterblijven, of niet?

Actie #benniebeige

Na de oproep van #benniebeige om aandacht te besteden aan dit verschijnsel, sloegen de Nederlandse lingeriemerken Women Of Colours en SAPPH  de handen ineen. Zij zien in dat twee vrouwen zeker niet gelijk zijn. Net zoals dat de vorm van de borsten bij elke vrouw weer anders is, is dat ook zo bij de huidskleur. Women of Colours is een lingerielabel dat specifiek gericht is op de diversiteit in huidtinten. Oprichtster Patricia Mollenhauer maakt zich al meer dan 5 jaar hard om in meer dan één huidtint lingerie op de markt te brengen. #Benniebeige was een geschikt moment om er weer even extra aandacht aan te besteden. Aanstaande zaterdag begint ze samen met SAPPH een crowdfunding campagne.

SAPPH

Een van de merken die aangesproken werd in het pamflet van #benniebeige was het lingerielabel SAPPH. Ze pakken de noodkreet serieus op en ondersteunen Women Of Colours tijdens de crowdfunding campagne. Ze gaan samen aan de slag om deze simpele, maar terechte verandering in werking te zetten. De eerste producten zullen daarna rond mei 2018 in eerste instantie online verkrijgbaar zijn via de officiële webshop SAPPH. En dat wachten wij met smart af natuurlijk.

Bekijk hieronder de video over #benniebeige

LEES OOK: De tien meest voorkomende bh-struggles (en de oplossing, uiteraard)

Reageer op artikel:
#Benniebeige, pleidooi voor meer huidskleurige lingerie verovert Nederland
Sluiten