Benieuwd naar de uiteindelijke lengte van je kind? Bereken het in 10 seconden!

Iedereen kent inmiddels de gemiddelden wel. Mannen in Nederland worden vandaag de dag gemiddeld 1,84 en vrouwen komen gemiddeld uit op 1,71.

Maar hoe lang jouw kind uiteindelijk wordt, hangt af van veel factoren. Een vroeggeboorte, gezondheid, voeding en beweging hebben allemaal invloed op de uiteindelijke lengte. Toch is genetica een belangrijk leidraad . Als een kind lange ouders heeft, is de kans groot dat het kind zelf ook lang zal worden.

Schat de lengte van je kind

Op basis van jouw lengte, gecombineerd met de lengte van je partner, kan je echter een schatting maken van de lengte van jouw kind. Dit wordt ook wel de ‘Target Height’ genoemd.
Deze bereken je op de volgende manier:

Voor jongens:
TH= 44,5 + 0,376 * lengte vader (in cm) + 0,411 * lengte moeder (in cm)

Voor meisjes:
TH= 47,1 + 0,334 * lengte vader (in cm) + 0,364 * lengte moeder (in cm)

 

De uitkomst van deze formule zal je een ruwe schatting geven. Op de website van TNO (toegepast natuurwetenschappelijk onderzoek) kan je ook de lengte van je kind berekenen in een groeicalculator. Zowel op basis van de lengte van de ouders, maar ook op basis van de huidige lengte van je kind, afgezet tegen zijn of haar geboortedatum.

Groeispurt

Kinderen groeien echter nooit in consistente snelheid. Er doen zich meerdere groeispurten voor tijdens de jeugd. Hoe herken je ze en wanneer vinden die plaats? Lees het hier!

 

 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Benieuwd naar de uiteindelijke lengte van je kind? Bereken het in 10 seconden!
Sluiten