Een berenslaapzak, voor iedereen die wel een winterslaap zou willen houden

Hoe heerlijk zou het zijn als we de winter net als beren kunnen overslaan en in plaats daarvan een maandenlange winterslaap houden? Dat zit er waarschijnlijk niet in, maar dit berenslaapzak is een goede tweede optie. 

De kunstenaar van de berenslaapzak

De berenslaapzak heet ‘The Great Sleeping Bear’ en is ontworpen door de Japanse kunstenaar Eiko Ishizawa. Hij raakte geïnspireerd door een verhaal over een beer die ontsnapte uit de Italiaanse Alpen om naar de Duitse grens te vluchten en daar de boel te verwoesten. Die probleembeer creëerde een discussie over de verschillende ideeën en emoties bij mensen wanneer je over een grens gaat. Ofzoiets.

Kunst

Eiko kwam op het idee een slaapzak te maken met het realistische uiterlijk van een beer. Hij wilde het outdoor gevoel combineren met de liefde van de mensheid voor de wilde natuur en tegelijk de grenzen die we zelden overgaan. Het wordt er niet duidelijker op, maar het is dus kunst – met een behoorlijk kunstig prijskaartje ook. De berenslaapzak kost namelijk 2.350 dollar. Ka-ching. 

Gelukkig zijn er ook goedkopere alternatieven om in te overwinteren. Je kan namelijk bij Amazon deze slaapzak kopen voor 140 dollar. Lijkt ons minstens zo lekker én is al een stuk betaalbaarder.

Brak op 1 januari? Houd een pyjamadag!

Redbookmag

Reageer op artikel:
Een berenslaapzak, voor iedereen die wel een winterslaap zou willen houden
Sluiten