Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Kinderen 12 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de beste cadeaus om je kinderen te geven voor Kerst, volgens experts

Wat wil jouw kind voor Kerst? Een Frozen-kleurboek, slijm, een minitrampoline? De wensen lopen ongetwijfeld erg uiteen, en de kans is groot dat jij de helft van het lijstje moet googelen. Want je kind mag dan helemaal hyped zijn over bepaalde hypes, maar hoe schadelijk of juist nuttig zijn ze? Dit zijn écht de beste cadeaus voor kinderen voor Kerst.

Het advies is een resultaat van een onderzoek van de Amerikaanse Academie van Kinderartsen (The American Academy of Paediatrics, AAP) naar speelgoed dat goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Het belangrijkste advies? Investeer niet in dure technische dingen die bestuurd moeten worden met een app, maar in good old simpel speelgoed. Dat bespaart je niet alleen geld, maar is ook nuttiger.

De beste cadeaus voor kinderen zijn niet per se educatief

Dat is immers vaak het speelgoed waardoor niet alleen de fantasie van kinderen wordt geprikkeld, maar waarvoor ze ook vaak samenspelen met andere kinderen. En menselijke interactie is onmisbaar voor de ontwikkeling van het brein, veel beter dan welke app dan ook.

Dat betekent ook dat de beste cadeaus voor kinderen niet per se educatief hoeven te zijn – als ze er maar voor zorgen dat je kinderen in contact komen met anderen. Het maakt niet zoveel uit of dat nou met jou als ouder of met leeftijdsgenootjes is. Het woord ‘educatief’ wordt trouwens zelfs vaak gebruikt voor speelgoed dat dat eigenlijk helemaal niet echt is.

LEES OOK: Kerstinkopen inslaan! Bij de Flying Tiger zijn alle spullen voor kerst nu maar €1,-

Verder raadt de AAP aan om speelgoed te kiezen dat veilig is (logisch), lang meegaat en verkenning en probleemoplossing stimuleert – maar ook dat stereotypes en genderrollen niet promoot. Een combinatie van fysieke en mentale inspanning is het beste, zegt de vereniging.

Natuurlijk is je kind misschien teleurgesteld als er geen hologrammen-projector in dat pakje onder de kerstboom zit, maar geloof ons: kleurpotloden en dierenfiguurtjes zullen ze uiteindelijk minstens net zo leuk vinden.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Babyologyhealthychildren

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme