Dit is volgens psychologen de beste kant van je gezicht voor een selfie

Tik de zoekterm #selfie in op Instagram, en je zult zien dat er een duidelijk patroon in de miljoenen gezichten zit die op je scherm verschijnen. Het is namelijk zo dat de meeste mensen liever de linkerkant van hun gezicht fotograferen, omdat die beter uit de verf zou komen. Onderzoekers bevestigen dit met resultaten uit een nieuw onderzoek.

Ik ben absoluut geen selfiequeen en denk er eigenlijk ook niet over na welke kant van mijn gezicht beter uitkomt op de foto. Hij is leuk of hij is het niet, en in dat laatste geval maak ik ‘m gewoon even over. Dat kan dus voortaan een stuk sneller, als je gewoon meteen een foto van de linkerkant van je gezicht maakt. Die kant is over het algemeen namelijk knapper dan de rechterkant.

Duizenden selfies

Het onderzoek werd gedaan door de Australische Annukka Lindell van de universiteit van Melbourne. Zij heeft in totaal tweeduizend selfies van verschillende mannen en vrouwen op Instagram geanalyseerd. Voor haar onderzoek heeft ze alleen de recentere plaatjes bekeken om het onderzoek zo actueel mogelijk te houden.

LEES OOK: How to: tijd voor de perfecte selfie

En what about het resultaat?

Annukka scande de verschillende foto’s op de positie van het gezicht, en keek vooral welke kant er meer prominent in beeld was. Ze registreerde dat zo’n 779 selfies, of 41 procent, van de linkerkant was genomen. 686 van de tweeduizend foto’s waren van de rechterkant genomen. 535 selfies lieten een gezicht zien dat recht in de camera keek.

Waarom precies?

De reden dat de meeste mensen de linkerkant van hun gezicht mooier vinden, en die kant liever fotograferen, is omdat deze kant aangestuurd wordt door onze rechter hersenhelft. Dat is precies de helft waarin onze emoties in worden aangestuurd. Opvallend is dat een ander onderzoek van de universiteit van de Wake Forest University heeft aangetoond dat mensen het ook daadwerkelijk fijner vinden om naar de linkerkant van iemands gezicht te kijken. Ga je voor de likes, laat dan dus vooral niet je rechterkant zien ;-).

Meer Famme op je beeldscherm? Volg ons ook op Instagram!

Zou jij het doen? Je dochters gekke selfies op internet zetten?

NCBI

Reageer op artikel:
Dit is volgens psychologen de beste kant van je gezicht voor een selfie
Sluiten