Dít is het beste moment van de dag om een kop koffie te drinken

Koffie is vaak het eerst waar we aan denken zodra we ‘s ochtends uit bed stiefelen. Pas na dat eerste bakkie kunnen we de dag aan. Toch is het volgens onderzoek echt beter om je koffiemomentje even uit te stellen.

Koffie zorgt ervoor dat je ‘s ochtends meteen op je qui vive bent, maar dat gevoel stort een paar uur later al in. Daarom kun je volgens Laura Cipullo, de auteur van het boek Body Clock Diet, beter niet meteen de dag beginnen met een bakkie.

Koffiemoment

Om het meest uit je cafeïne-shot te halen, kun je beter je eerste kopje halverwege de ochtend of aan het begin van de middag drinken. Op dat moment is het level cortistol (=stresshormoon) in je bloed op z’n laagst en is die cafeïne-kick meer dan welkom om je de rest van de dag door te helpen.

Voor een betere nachtrust

Als je de dag echt niet kan beginnen zonder koffie, moet je natuurlijk gewoon lekker je gang gaan. Uiteindelijk gaat het niet om wanneer precies je cafeïne tot je neemt, maar hoeveel. Beperk het aantal tot twee á vier kopjes per dag.

Wees echter wel voorzichtig met koffie na een uur of drie, vier ‘s middags. Uit onderzoek blijkt namelijk dat koffie tot wel zes uur na inname je nachtrust in de war kan schoppen.

4 x waarom koffie een wondermiddel is voor je huid

Reader's Digest

Reageer op artikel:
Dít is het beste moment van de dag om een kop koffie te drinken
Sluiten