Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Gezondheid 11 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Dit is de beste tijd waarop je een douche kunt nemen, volgens onderzoekers

Duik je liever nog even onder de douche voordat je je bed in gaat of liever als je opstaat? Er zijn twee kampen die beiden genoeg voordelen van hun gewoonte kunnen opnoemen, maar wat is nu eigenlijk ‘beter’ als je het aan wetenschappers vraagt?

Ik douche in de ochtend. Anders word ik echt niet wakker. Maar omdat ik ‘s ochtends zo lang mogelijk in bed wil blijven liggen en daarom dus echt geen tijd heb om mijn haar te wassen ga ik ook nog drie keer per week een keertje ‘s avonds. Maar zelfs als ik ‘s avonds douche, pak ik ‘m de ochtend erna ook. Puur omdat het bij mijn ochtendroutine hoort en ik me dan pas fris voel. Ik weet het, waterverspilling to the max (ik douche maar zeven minuten, echt waar), maar het moet.

Het beste douchemoment

Avonddouchers, sorry, ik snap dan ook niet waarom je je kunt aankleden zonder eerst onder de warme straal te stappen en je lekker in te zepen. Het schijnt wel dat jullie het ‘t beste doen, volgens onderzoek. Natuurlijk moet je lekker ‘s ochtends blijven douchen als je je daar goed bij voelt (godzijdank!) maar als je het beste moment moet kiezen, is dat dus voordat je gaat slapen.

LEES OOK: Dit is waarom je nooit met een beha aan moet slapen, volgens een Engelse arts

De dag van je af spoelen

Volgens onderzoekers is het goed om de dag van de nacht te scheiden, en is een douche de perfecte manier daarvoor. Je zou door te douchen letterlijk de dag van je afspoelen. Daarnaast is het goed voor je huid om schoon je bed in te duiken. Volgens Nancy Rothstein, die zichzelf The Sleep Ambassador noemt, moet je een douche in de avond zien als een zen momentje voor jezelf. ‘Als je voor het slapen gaat douchen is daar geen televisie, geen telefoon en geen wifi. Je wordt rustig en door het warme water ontspannen je spieren. Dit zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt.’

Gevoelige huid

(Gelukkig) brengt een ochtenddouche ook een heleboel voordelen met zich mee. Zo zorgt het voor een zen momentje dat je voorbereidt op een drukke dag. Verder zorgt het warme water voor een natuurlijke glow in de ochtend, waardoor je er stralender en opgewekter uitziet. Kijk volgens de onderzoekers wel uit met een te warme douche, vooral als je een droge of gevoelige huid hebt. Door heet te douchen stimuleer je die vervelende huideigenschappen alleen maar. Ook als je in de avond én in de ochtend doucht, trouwens.

Voldoende slaap pakken in een nacht? Met deze truc is het een eitje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Foxnews

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit is de beste tijd waarop je een douche kunt nemen, volgens onderzoekers
Sluiten