Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 23 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Dit is het beste tijdstip van de dag om koffie te drinken

Als de wekker gaat, scrollen we vaak eerst even door onze telefoon en daarna gaan we uit bed om een lekker bakje koffie te maken. Dit is onderdeel van onze vaste routine maar misschien niet het meest ideale moment om koffie te drinken. Volgens een onderzoek gepubliceerd in Frontiers in Psychology kun je dit beter niet op dat moment doen.

Maar wanneer dan wel?

Uit het onderzoek kwam naar voren dat koffie het beste gedronken kan worden als je lichaam erom vraagt. Dus niet uit gewoonte maar wel wanneer je lichaam signalen als vermoeidheid afgeeft. Als je begint met gapen of een mentale inkakker voelt opkomen is dit een goed moment. Hier kun je dus niet van te voren een tijdstip aan hangen.

LEES OOK: Huh wat? Doen er mensen kokosolie in hun koffie?

Dus waarom kunnen we maar beter dan pas koffie drinken?

Meer betekent niet altijd beter, zeker niet wanneer het op het drinken van coffee aankomt. Sommige mensen kunnen hier namelijk heftig op reageren en zelfs slaapproblemen van krijgen. Voor deze mensen is het al helemaal verstandig om hun intake te minderen en dus pas koffie te drinken als hun lichaam erom vraagt.

Het is bijna vanzelfsprekend dat je je niet op je aller frist voelt als de wekker om 6 uur ‘s ochtends af gaat, maar de kans is groter dat je dat bakkie pleur om 3 uur stukken beter kan gebruiken!

Psst, drink je wel erg veel koffie op een dag? Dit zijn de tekenen dat je te veel koffie drinkt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit is het beste tijdstip van de dag om koffie te drinken
Sluiten