Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Persoonlijk maart 22, 2017

In de serie Bevallen met… gaat het niet allemaal zoals gepland

In de derde aflevering van TLC’s succesvolle serie Bevallen met… zien we zangeres Do, die zelf net 12 weken daarvoor in hetzelfde ziekenhuis bevallen is van dochter Loulou.

Eindelijk komt er een droom uit voor Do, die eigenlijk een carrière als arts ambieerde toen zij jonger was. Het liep anders. Als een kind zo blij is ze dat ze nu 24 uur mag meelopen in ziekenhuis OLGV West.

Do die afgelopen maandag in alweer de derde aflevering van Bevallen met… te zien was, kreeg zelf een keizersnede en ontmoet nu weer haar eigen gynaecoloog. In de 24 uur krijgt zij te maken met drie bevallingen die allemaal keizersnedes zijn geworden. Of je nu te maken krijgt met een geplande keizersnede of niet, elke geboorte is uniek.

Zo zien we de nuchtere Nienke die hoopt op een natuurlijke bevalling, maar te maken krijgt met een koppig dametje dat het liefst al bij 36 weken geboren wil worden en dan ook nog eens met de benen naar beneden. De stuitligging blijkt niet te draaien en nu is het zaak om de baby nog zo lang mogelijk te laten zitten.

Do staat alle vrouwen als een volleerde moeder en ervaringsdeskundige bij en praat honderduit met ze over de ervaring van een keizersnede. Waar het in andere landen veel vaker gebeurt en vrouwen er bewust voor kiezen ligt het cijfer in Nederland veel lager. Wel zijn er meer spoed keizersnedes dan ooit. En dat zien we voor onze ogen gebeuren in de derde aflevering. Do ziet het allemaal aan vanaf de andere kant van het bed, een onvergetelijke en bijzondere ervaring. En stiekem zien we in haar ogen dat zij misschien wel liever arts was geworden dan zangers 😉 .

Maandagavond 20.00 TLC

Heb je De Bevalling met… Do gemist? Niet al te lang getreurd. Deze aflevering wordt zondag 26 maart om 10.00 uur en maandagmiddag 27 maart om 17.10 uur nogmaals uitgezonden op TLC! Filemon sluit de vierdelige serie af. Kijk maandagavond 27 maart om 20.00 op TLC naar de laatste aflevering van Bevallen met…

Reageer op artikel:
In de serie Bevallen met… gaat het niet allemaal zoals gepland
Sluiten