Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Work & Life 24 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Bevriend met je collega? Dan ben je gelukkiger, succesvoller én functioneer je beter

Het kan best lastig zijn om vriendschappen te onderhouden, helemaal als jullie leven erg van elkaar verschilt. Wat is nou een betere plek om vriendschappen te sluiten dan op werk? Werk is een plek waar het wél een stuk makkelijker is om het contact levend te houden, dat scheelt.

En dat vinden wij niet alleen. Volgens Science of Us is je werk de ideale plek voor een echte vriendschap. Het is niet alleen leuk om bevriend te zijn met je collega, het brengt ook nog eens voordelen met zich mee.

Je wordt succesvoller

Laten we eerlijk zijn: het is een stuk makkelijker om een succesvolle carrièrestap te maken met de hulp van een collega/goede vriend in hetzelfde vakgebied.

Je bent productiever

Productiever? Je zou kunnen denken dat wanneer je met je bestie werkt, je vooral veel gaat kletsen. En ja, dat klopt ook deels. Maar deze gesprekken gaan in de meeste gevallen over het werk, zeggen onderzoekers. Daarnaast hebben onderzoekers geconcludeerd dat werknemers met veel bevriende collega’s significant beter functioneren dan andere werknemers.

Het maakt je gelukkiger

Last, but not least: bevriend zijn met je collega zorgt ervoor dat je gelukkiger bent. Ze zeggen niet voor niets dat het een perfect match is als je partner ook je beste vriend is. Je gaat meer met plezier naar je werk als je een hechte band hebt met je collega(‘s).

Gaat het wat verder dan vriendschap en voelt het alsof je verliefd aan het worden bent? Lees hier onze tips! 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Bevriend met je collega? Dan ben je gelukkiger, succesvoller én functioneer je beter
Sluiten