Iris Kodde
Iris Kodde Body 25 dec 2020

Ai! Zoveel moet je bewegen om je kerstdiner te verbranden

Volgens Brits onderzoek eten we per kerstdag zesduizend calorieën. Dit is drie keer de hoeveelheid die we normaal gesproken mogen eten… Oeps.

Halleluja. Dat wordt dus een heftige taak voor je lichaam. Als klap op de vuurpijl is het dan ook nog eens twee of zelfs drie dagen achter elkaar als je kerstavond meetelt. Natuurlijk verbruikt je lichaam een deel van de energie, maar hoelang ben je er in hemelsnaam wel niet mee bezig om dit weer te verbranden?

Je kerstdiner verbranden

We kwamen een aantal versnaperingen tegen die bijna iedereen wel naar binnen werkt tijdens de kerstdagen. Hierbij staat precies beschreven hoeveel minuten je moet sporten per versnapering, zo kan je zelf alvast je eigen inschatting maken. Als je dat wil, that is

De borrel begint met een lekker biertje. Voor 500 ml bier zijn wij vrouwen toch weer 25 minuten aan het cardioën of 34 minuten krachttraining verder.

Even een colaatje tussendoor? 14 minuten cardiotraining of 19 minuten krachttraining verder…

Toetje? Een klein tot medium stukje chocoladetaart is 178 minuten cardiotraining of 237 minuten krachttraining.

Kerstkransje (of drie) bij de koffie? Een kleine chocoladereep kost 25 minuten cardiotraining of 33 minuten krachttraining.

Negen uur… Per dag

Volgens Runinfo.nl duurt het (bij een gewicht van 65 kilo en een tempo van tien kilometer per uur) 554 minuten (oftewel ongeveer negen uur) om je zesduizend calorieën weer te verbranden. Dit verschilt wel per gewicht. Op de website kun je zelf uitrekenen hoe lang het duurt als je zwaarder of lichter bent en harder of zachter rent. Good luck with that.

Al met al is het natuurlijk maar een schatting, want naast het aantal calorieën komt het vetpercentage en je eigen lichaamsbouw er ook bij kijken. En belangrijker: je lichaam heeft ook gewoon energie nodig (nee, niet zóveel) om achter de kinderen aan te hollen, de rommel van gisterenavond op te ruimen en die kerstwandeling van vanmiddag.

Lees ook: 

Beginnen met hardlopen? Dit zijn de 8 meest gemaakte fouten

Reageer op artikel:
Ai! Zoveel moet je bewegen om je kerstdiner te verbranden
Sluiten