Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 11 mei 2017
Leestijd: 4 minuten

19 x hét bewijs dat jullie kinderen geen Moederdag-geheimpjes kunnen bewaren

Kinderen vinden geheimpjes superspannend en houden het dan ook niet heel lang vol om die dan ook écht geheim te houden. Helemaal niet als het om een moederdagcadeau gaat. Dat werd ons wel duidelijk door de geestige reacties die we van jullie kregen op de nieuwe cartoon van Hedger.

Wij verzamelden de allergrappigste situaties waarin jullie kinderen een Moederdag geheimpje voor jullie wilden bewaren, maar dat ietsje anders uitpakte dan misschien de bedoeling was.

1.

Kim: ‘Afgelopen maandag na de vakantie, ik ga onze zoon van zes ophalen, zegt hij: ‘Mama, ik heb iets gemaakt van klei en kralen waar je een kaars in kan doen. Maar ik zeg niet wat het is en wat voor een soort kaars je erin kunt doen.’

2.

Mariette: ‘Mijn dochtertje kreeg het gisteren mee op de peuterspeelzaal. Eenmaal thuis moest ze het verstoppen. Ze wilde de trapkast open, eenmaal open kroop ze erin en maakte ze het open om vervolgens weer naar de woonkamer te komen en te zeggen: ‘Tadaaaaa voor Moederdag! Alsjeblieft mama!’ Ik: ‘Maar Emma, dat mag je toch zondag pas geven?’ Emma: ‘Zo lang kan ik niet wachten, mama!’

3.

Greetje: ‘Hier begon mijn dochter van zes bijna te huilen toen ik vroeg wat ze op school gedaan had. Ze vond het zo moeilijk om niet te zeggen. Ik had nog niet in de gaten dat het bijna Moederdag was.’

4.

Lia: ‘Mijn zoontje (4 jaar) zei maandag uit school: ‘Ik heb een geheimpje, maar ik mag het niet verklappen van de juf… (even stilte)… Maar mama, het was echt zo leuk om de bloem te maken en ik heb er veel verf voor gebruikt. Maar verder zeg ik niks, want dan is de verrassing eraf.’

5.

Savannah: ‘Mijn zoontje had zijn knutselwerkje voor Moederdag meegekregen van de peuterspeelzaal. Eenmaal thuis heb ik het op een plekje gelegd zodat niemand het zou vergeten. De volgende ochtend ging mijn zoontje naar beneden, en even later toen ik naar beneden kwam, zat-ie met iets te zwaaien. Ik vroeg waar dat nu weer vandaan kwam. En toen zag ik het inpakpapier op de tafel liggen…’

6.

Desiree: ‘Dochter van drie had maandag verf op naar neus, toen ik haar ophaalde van de peuterspeelzaal.
Ik: ‘Lisa heb je geverfd vandaag?’
Lisa: ‘Ja!’
Ik: ‘Je hebt je neus ook geverfd.’
Lisa: ‘Nee hoor, een hartje en zeep voor mamadag.’

LEES OOK: Yes! Tony Chocolonely maakt een speciale reep voor Moederdag

7.

Miriam: ‘Ik weet ook al wat er op de kleuterschool is gemaakt! Maar moet het nu weer vergeten zodat het zondag tóch een verrassing is, kreeg ik erbij te horen!’

8.

Annet: ‘Hier is het ook al verklapt. Zelfs het inpakpapier is zelf gemaakt. Toen ik voor de zoveelste keer zei: dat moet je niet verklappen, kreeg ik als reactie: ‘Ja maar je weet toch nog niet hoe het er uitziet!’

9.

Annis: ‘Haha, mijn dochter bij de opvang terwijl ik het (ingepakte) moederdag cadeautje in mijn tas doe: ‘Mama, het is een bord.’ Ik: ‘Het is een verrassing, toch?’ Zij: ‘Nee, het is echt een bord.’

10.

Elise: ‘Hier afgelopen maandag al een cadeautje gekregen. Op het kinderdagverblijf zei mijn dochtertje (2,5 jaar): ‘Niet open maken hè, mama?’ En eenmaal thuis moest het zo snel mogelijk door haar open gemaakt worden.’

11.

Joyce: ‘Mijn dochter van bijna vier kwam vandaag ook thuis met een cadeau: ‘Mama, ik verstop het in mijn prinsessen kast dan kun jij het nooit vinden.’

LEES OOK: 11 x uitjes waar je op Moederdag gratis toegang voor krijgt

12.

Laura: ‘ Ja hoor, mijn zoontje deed ook zo zijn best om niets te verklappen! Totdat oma binnenkwam en hij in zijn enthousiasme het er zo uitfloepte :). Ik heb maar gezegd dat ik niets gehoord heb.’

13.

Wiesje: ‘Een paar jaar geleden: ‘Mam, je moet je moederdagcadeau op mijn kamer komen zoeken, maar je mag niet onder mijn bed kijken!’

14.

Nancy: ‘Dochterlief heeft haar gedichtje al verteld en ook wat ze gemaakt heeft op school. Meerdere keren zelfs, ondanks uitleg nog even te wachten tot Moederdag. En bij oma had ze ook geknutseld voor Moederdag. Vraagt ze: ‘Mag ik dan niet zeggen dat ik een vogelhuisje met glas gemaakt heb?’

15.

Linda: ‘Bij ons thuis: ‘Ik heb iets geknutseld voor Moederdag, maar ik mocht het nog niet mee naar huis nemen, want het is nog niet klaar, maar ik wilde het wel al meenemen want ik heb een..’ en toen kwam papa er tussen!’

16.

Tamara: ‘Haha, hier eentje van drie jaar die niet snapt dat het pas zondag Moederdag is. Hij is dus van plan zijn cadeau na zijn middagdutje te geven vanmiddag. ‘Want dan heb ik goed geslapen’.

17.

Kitty: ‘Mijn dochter vroeger: ‘Ik heb iets voor Moederdag gemaakt, maar ik verklap het niet. Ik zing het wel: ‘De roos en de tullup en hummm. Je weet het lekker niet hè, mama!’

18.
Daphne: ‘Ik heb een ketting gemaakt. Een hele mooie. Maar dat mag ik niet aan juf verklappen.’ Ik: ‘Nee schat, dat mocht je niet aan mama verklappen.’

19.
Dorine: ‘Aan tafel tijdens de gezamenlijke maaltijd: ‘Papa, ik heb een schilderij voor mama gemaakt, met mijn pasfotootje erop!’ ‘Ssst, mama zit erbij hoor!’ ‘Ja, maar ik heb het toch niet tegen haar?’

Yes please! Dit idee voor Moederdag willen we vandaag nog uitvoeren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
19 x hét bewijs dat jullie kinderen geen Moederdag-geheimpjes kunnen bewaren
Sluiten