Redactie
Redactie Mind 22 jan 2021
Leestijd: 5 minuten

Zo maak je jouw kind bewust van aura’s

Elk levend wezen is omgeven met een aura, ofwel een uniek energieveld. Het kan erg waardevol zijn om jouw kind hiervan bewust te maken. Bijvoorbeeld zodat het beter te plaatsen is waarom iemand voor zijn gevoel te dichtbij komt. Of waarom hij een bepaalde energie oppikt van iemand. Een stukje ontwikkeling op het gebied van helder zien, helder voelen en helder weten dus. En dit kan nog op een leuke en laagdrempelige manier ook!

Wat is een aura?

Eerst even een spoedcursusje over wat een aura nu precies is. Een aura is niet direct waarneembaar, maar paranormaal genezers en aura-lezers kunnen een aura voelen of zien. Het is een trillend energieveld, bestaande uit verschillende lagen, die onze innerlijke gesteldheid weergeeft.

De kleuren van een aura kunnen veel vertellen over iemands karakter, fysieke conditie en eventuele emotionele en psychische blokkades, maar ook over iemands talenten, verleden en vorige levens.

Hoe leg je dit uit?

Net als jij kan een kind, hoe jong ook, weleens het gevoel hebben dat iemands energie niet zo fijn voelt, of juist wel. Of dat iemand te plotseling (of) te dicht ‘in zijn aura’ komt.

Het is dan fijn om je kind uit te kunnen leggen waar dit gevoel vandaan komt. Met de volgende vijf oefeningen kun je het op een leuke manier begrijpelijk maken.

De oefeningen zijn iets minder geschikt voor hele jonge kinderen, met name waarbij het zelfbewustzijn nog niet volledig ontwikkeld is. Idealiter is hij zich al iets meer bewust van zijn plek als mens op deze wereld, ook ten opzichte van anderen. Daarom kun je de oefeningen het beste vanaf zeven à acht jaar introduceren.

Oefening 1: Waar begint het ‘ik’?

Behalve een fysiek lichaam, heeft iedereen dus ook een energetisch lichaam. Met deze oefening ga je samen op ontdekkingstocht.

Ga tegenover elkaar staan en loop langzaam naar elkaar toe (of om de beurt, als één iemand stilstaat). Probeer te ontdekken wanneer je elkaars aanwezigheid begint te voelen.

Waar begint volgens jouw kind het ‘ik’ van jou? En wanneer begint voor jou het ‘ik’ van jouw kind? Pas wanneer je al heel dichtbij bent en elkaar aanraakt, of al daarvoor?

Oefening 2: Raad de emotie

Sommige emoties zijn niet altijd zichtbaar, maar wel voelbaar. Ga samen op ontdekkingstocht en laat de één de emotie van de ander raden.

Stel je bijvoorbeeld zelf voor dat je heel boos, verdrietig, angstig of blij bent. Voel deze emotie, maar laat daarbij niets zien in je gezichtsuitdrukking of houding. Laat jouw kind nu heel dichtbij komen en je onderzoeken. Kan hij raden welke emotie jij voelt? En andersom?

Oefening 3: Energieën voelen op straat

Ga eens samen de straat op om niet alleen te kijken wat je om je heen ziet, maar ook te voelen wat je om je heen voelt. Voel je verschil in de energieën van mensen? Bij wie voelt het goed? En voelt het soms ook minder fijn? Wat voel je dan precies?

Dit is meteen een mooie les dat sommige mensen bijvoorbeeld zorgen of verdriet met zich meedragen, zonder dat dit altijd zichtbaar of duidelijk is voor een ander.

Oefening 4: Kun je elkaars aura zien?

Ga tegenover elkaar zitten. Het is tijd om even lekker ongegeneerd naar elkaar te staren! Naar het middelpunt tussen de ogen, om precies te zijn.

Probeer je daarbij voor te stellen dat je als het ware door elkaar heen staart, door de ogen heen. Alsof je de muur erachter probeert te zien. Zie je iets verschijnen, bijvoorbeeld bepaalde kleuren? En als je je ogen dicht doet? Beschrijf aan elkaar wat je ziet.

Oefening 5: Visualiseer je eigen beschermlaagje

Deze oefening is niet alleen bijzonder om te doen, maar ook heel waardevol. Helemaal als jouw kind erg gevoelig is voor andermans energieën en hij deze overal onbewust oppikt. Het begrijpelijker maken waar het vandaan komt, is dan al fijn.

Maar het is natuurlijk ook heel prettig als hij zichzelf ertegen kan beschermen. Zo kan hij er zelf voor kiezen of hij zich er wel of niet voor openstelt. Je kunt deze oefening samen met je kind doen, maar je kunt hem er ook alleen in begeleiden.

Ga ontspannen zitten met je ogen dicht. Visualiseer dat er zich een gouden eitje, een coconnetje, om je heen vormt. Een andere kleur kiezen mag natuurlijk ook.

Van boven naar beneden sluit hij je helemaal in en daarbinnen voelt het volledig veilig en fijn. Stel je nu voor dat er energie van buitenaf op je afkomt. Zie in gedachten hoe deze jou wil bereiken, maar vervolgens – pets! – op het beschermende laagje van het ei terechtkomt en zo naar beneden glijdt.

Zo leert je kind zich te beschermen voor alles van buitenaf wat hij niet binnen wil laten komen. Bijvoorbeeld in het geval van pestgedrag of narigheid die hij in de wereld om zich heen ziet. Hier wordt je kind weerbaarder van en het leert hem dat hij een keuze heeft: laat ik dit mij raken, of niet?

Merk je dat je kind extra behoefte heeft aan bescherming? Doe deze oefening dan een paar dagen achter elkaar, bijvoorbeeld net voor het slapengaan.

Meer over hooggevoeligheid

Wil jij spiritualiteit en zelfbewustzijn een waardevolle plek geven in de opvoeding van jouw kind? Dan is de online cursus ‘Holistisch opvoeden’ van ZoMa Opleidingen iets voor jou! Marjolein Berendsen, founder van ZoMa Opleidingen, geeft speciaal aan Famme-lezers een korting weg van 50%. Gebruik hiervoor de kortingscode ZOMAPC520 en betaal €99 in plaats van €199.

Dit artikel is geschreven door Marjolein Berendsen. Marjolein is oprichter en eigenaar van ZoMa Opleidingen. In de opleiding tot holistisch therapeut leer je weer te leven vanuit je essentie, en dit vanuit licht en liefde door te geven aan je cliënten. Je kunt bij ZoMa Opleidingen tevens verschillende Reiki-cursussen volgen en de online cursus Holistisch voeden.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme