Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Gezondheid 8 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

Je bh maat berekenen? Handig stappenplan voor je cupmaat en omvang!

De zoektocht naar dé bh voor jouw lichaam valt niet mee. Zo blijkt uit onderzoek dat maar liefst 80 procent van de vrouwen de verkeerde bh maat draagt. Dit is zonde, want een verkeerde bh maat kan leiden tot vervelende kwaaltjes.

Nek-,rug-en hoofdpijn en een verkeerde houding zijn veel voorkomende problemen bij vrouwen die jarenlang de verkeerde bh maat dragen. Met de juiste bh zorg je overigens niet alleen voor optimale ondersteuning, maar komen je rondingen ook tot haar recht. Voldoende redenen om opzoek te gaan naar jouw perfecte pasvorm! Famme helpt je een handje middels dit stappenplan:

Stap 1

Om je bh maat te berekenen heb je een meetlint van minimaal 1 meter lang nodig. Maar ook een passpiegel om te checken of je de stappen goed doorloopt. Je hoeft geen bh te dragen als je jezelf opmeet, maar als je dat fijn vindt is het belangrijk dat je bh niet voorgevormd is. Ga rechtop voor de spiegel staan en ontspan.

Stap 2

Je bh maat berekenen bestaat uit 2 metingen: je borstomvang en je cupmaat. Om je borstomvang op te meten sla je het meetlint net onder je borsten om je lichaam heen. Kijk goed in de spiegel of je het meetlint recht, niet te strak of juist te los om je lichaam houdt. Je borstomvang geeft de grootte van de borstband van je bh weer in centimeters (gemiddeld 60 tot 135 cm).

Stap 3

Om je cupmaat te meten sla je het meetlint om het volste gedeelte van je borsten. In de meeste gevallen is dit ter hoogte van je tepels. Houd het meetlint ook nu recht, niet te los, maar ook niet te strak. Schrijf zowel je borstomvang én je cupmaat in centimeters op een briefje of sla de cijfertjes op in je telefoon.

Stap 4

Staan jouw centimeters vast? Ga dan opzoek naar een online maattabel voor bh’s om jouw daadwerkelijke bh maat te bepalen. Of neem je briefje mee naar een lingeriewinkel, zodat de medewerkers je hier verder kunnen helpen met bepalen van jouw bh maat. Heb je de juiste bh maat gevonden? Ga dan opzoek naar een mooie bh.

Stap 5

Heb je een mooie bh uitgekozen? Zelfs dan is het aan te raden om deze te passen. Ja, je hebt je bh maat goed opgemeten. Maar ieder lichaam én iedere bh is anders. Denk aan het model, de stof en het merk. De bh die je hebt uitgekozen valt nog steeds buiten jouw pasmaat als:

  • de bh voelt simpelweg niet goed aan op je lichaam
  • de bh band zit te strak en snijdt in je schouders
  • de bh knelt je boezem/ drukt je boezem plat
  • de bh band zit te los en geeft geen ondersteuning
  • je borsten liggen niet volledig in de cups
  • je borsten steken uit aan de zij- en/of bovenkant
  • de beugels/het tussenstuk drukt tegen je lichaam
  • de beugels/het tussenstuk ligt te hoog

Stap 6

Pas verschillende modellen, laat je adviseren door experts en ga vooral op je gevoel af. Benadrukt het model de mooie vorm van je borsten én geeft het je de juiste ondersteuning? Dan kun je de bh toevoegen aan je garderobekast!

Lees meer over bh’s:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Hunkemoller

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Je bh maat berekenen? Handig stappenplan voor je cupmaat en omvang!
Sluiten