Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Gezondheid 30 jun 2017
Leestijd: 1 minuut

Bizar: deze tattoo-inkt verdwijnt na een jaar vanzelf weer

Je loopt al een hele tijd rond met het idee om een tatoeage te nemen, maar wat nu als je toch spijt krijgt, of je er ineens op uitgekeken raakt? Dat zijn vragen die je vaak van zo’n beslissing kunnen weerhouden, waardoor je het uiteindelijk toch maar niet doet. Vanaf nu hoef je dus niet meer te twijfelen, want er bestaat een speciale manier van tatoeëren waardoor-ie na een jaar weer verdwijnt.

Kortstondig

We horen je denken: ziet dat er niet heel nep uit? Volgens Seung Shin, de co-founder van Ephemeral (Engels voor kortstondig) Tattoos, is dat absoluut niet zo. De tatoeage wordt op dezelfde manier gezet als eentje die permanent op je lichaam staat, maar er wordt andere inkt voor gebruikt.

Speciale vloeistof

Seung legt uit dat het alles te maken heeft met de moleculen waaruit de inkt bestaat. Deze zijn een stuk minder groot dan die in permanente inkt en verdwijnen mettertijd uit je huid. Wil je eerder van de tatoeage af, dan kun je ‘m met speciale vloeistof laten behandelen waardoor hij eerder verdwijnt. Doe je dit niet, dan trekt de inkt vanzelf uit je huid. Dé manier om dus eerst een plaatje op je arm te ‘proberen’ voordat je ‘m voor het echie op je huid laat knallen.

Nog even geduld

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de Ephemeral Tattoos en het is de bedoeling dat de eerste tijdelijke tatoeage vanaf begin van volgend jaar gezet kan gaan worden. Een kort interview met Seung hierover kun je in dit filmpje bekijken:

Dit is wat je moet weten over de combi tatoeages, piercings en een zwangerschap

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Youtube

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Bizar: deze tattoo-inkt verdwijnt na een jaar vanzelf weer
Sluiten