Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Work & Life 4 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Een lepel suiker in je tuin leggen? Hierom moet je het doen!

Waarom zou je een lepel suiker in je tuin leggen? We horen het je denken. Nou, het heeft te maken met de afnemende bijenpopulatie. En als je iets kunt doen om te helpen, doe je dat natuurlijk maar al te graag. Om de insecten te helpen kun je ze voorzien van een suikermengsel.

De Britse bioloog en televisiemaker Sir David Attenborough (92) deelde vorig jaar al dit advies op Facebook.

Lepel suiker in je tuin

Attenborough is bekend van natuurdocumentaires op de BBC, en vertelde in het Facebookbericht dat de bijenpopulatie in de afgelopen vijf jaar met een derde is afgenomen en dat wanneer bijen van de aardbodem verdwijnen, mensen nog maar vier jaar te leven hebben. Shocking! 

Bijen hebben een mega belangrijke functie: bijna een derde van ons voedsel wordt bestoven door deze insecten. Zonder bijen zouden we geen appels, tomaten, bessen, courgettes, aardbeiden en andere gewassen meer hebben. Maar niet alleen wij hebben er last van, vogels en andere dieren zouden geen zaden en bessen meer hebben om te eten.

Zielig verhaal in 3, 2, 1: bijen kunnen moe worden en hebben dan te weinig energie om naar hun korf terug te keren. Dat kan ertoe leiden dat ze worden weggevaagd of… worden weggevaagd. Het goeie nieuws: een (uitgeputte) bij kan weer op kracht komen dankzij een mengsel van suiker en water. Meng twee eetlepels witte kristalsuiker met een eetlepel water. Doe dit mengsel vervolgens op een lepel en leg het op een plek neer in je tuin die bereikbaar is voor de bij.

Verzoek

Het Facebookbericht wordt afgesloten met het verzoek om het te delen, zodat nog meer mensen zich bewust worden van het gegeven dat je bijen op deze manier kan helpen.

Een andere manier om bijen te helpen is om bloemen en planten te plaatsen op je balkon, of wilde bloemen in een hoek in je tuin te laten groeien.

Meer voor je tuin:

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Een lepel suiker in je tuin leggen? Hierom moet je het doen!
Sluiten