Janne Vogel
Janne Vogel Kinderen 17 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Moeder waarschuwt na bijna fataal ongeluk: ‘De juiste autostoeltjes redden het leven van mijn kinderen’

Moeder Sarah Sutton reed met haar vier kinderen naar huis vanaf de supermarkt, toen een grote pick-up truck recht op haar in reed. Sarah en haar kinderen overleefden de crash op wonderbaarlijke wijze, mede dankzij de juiste autostoeltjes en bescherming.

Sarah is ontzettend geschrokken en deelde haar verhaal en boodschap in een uitgebreide Facebookpost. De post ging binnen de kortste keren viral.

Ongeluk

Het onschuldige ritje met haar vier kinderen – Alayna (6), Liam (5), Ryder (3) en Aynsley (2) – veranderde in een nachtmerrie. Na het inladen van de boodschappen reed Sarah naar huis en werd ze midden op een kruising frontaal geraakt door een truck. De bestuurder van de truck reed door rood.

‘Mensen moesten onze kinderen uit het voertuig krijgen’, schrijft Sarah op Facebook. ‘Ik zat binnen opgesloten. Ik herinner dat een vrouw me vroeg of ik drie kinderen had, terwijl ik schreeuwde ‘Pak mijn schatten!’ Liam kon zijn riem niet los krijgen en de hele auto zat vol met airbags en rook. Ze zagen hem niet. Toch is hij uiteindelijk bevrijd. Hij roept nu steeds: ‘Mam, ik was achtergelaten!’

LEES OOK: Elke ouder móet deze foto van een auto-ongeluk zien

Autostoeltjes

Gelukkig zaten al haar kinderen goed vast in de juiste autostoeltjes met airbags aan de zijkant. Ook haar dochter van 6, die al weken zeurde om een zittingverhoger in plaats van een kinderstoeltje. ‘Dit ongeluk is voor ons een serieuze wake-up call. Ik weet hoe belangrijk autostoeltjes zijn. Ik ben een groot voorstander van 5-puntsgordels, ook wanneer het eigenlijk niet meer ‘hoeft’. Mijn dochter van 6 klaagt omdat ze zichzelf al groot vind en al haar vriendjes enkel verhogers hebben. Autostoeltjes vindt ze voor baby’s. Ik was zovan: ‘Luister, ik ben je moeder en het is mijn taak om je veilig te houden.’

Veiligheid

Veiligheidmedewerkers moedigden Sarah aan precies dezelfde stoeltjes te kopen als voorheen. De stoeltjes waren heel effectief en beschermden de hoofden en nekjes van haar kinderen enorm goed. ‘Een van de medewerkers vertelde me dat hij dit soort ongelukken heel vaak ziet en dat de inzittenden vrijwel altijd dood zijn. Gezien de schade aan onze auto is het een wonder dat we het hebben overleefd. We hebben echt geluk gehad.’

Sarah wil zoveel mogelijk andere ouders inlichten over het belang van goede autostoeltjes en strenge regels. ‘Asjeblieft, ik smeek jullie om hier echt goed naar te kijken’, schreef ze. ‘Dit had jij kunnen zijn! Dit kan iedereen overkomen! Mijn kinderen zijn oké en daar hebben we heel, heel veel geluk mee.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Popsugar

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme