Eva Dusch
Eva Dusch Kids augustus 27, 2015

Bijzonder: 8-jarig meisje krijgt unieke kunstarm dankzij vrijwilliger

De 8-jarige Isabella mist haar linkerarm. Totdat een vrijwilliger van haar verhaal hoort en zelf een bijzondere kunstarm voor haar bouwt.

De vrijwilliger Steven Daphies, die zelf ook een arm mist, ontving zelf ooit ook een prothese van Team Unlimited E-Nable. Toen hij hoorde over Isabella besloot hij zijn kans te pakken en zelf een op maat gemaakte kunstarm uit de 3D-printer te maken en deze persoonlijk bij haar af te leveren.

Verrassing

Het meisje was meer dan blij verrast. ‘De gadget is kleurrijk en opvallend, ze wilde ‘m gelijk aandoen naar de lokale supermarkt en liep er trots mee te paraderen zodat iedereen het kon zien’, vertelde Isabella’s vader. ‘Ze is er trots op om het te laten zien en om uit te leggen hoe het werkt.’ Hoe blij Isabella er mee is, dat is wel duidelijk in dit filmpje.

De toekomst

Isabella is overigens niet de eerste met zo’n unieke kunstarm. Afgelopen april kwam de 7-jarige Amerikaanse Faith Lennox al in het wereldnieuws met haar kunstarm uit de 3D-printer en dit bedrijf ontwikkelt superstoere protheses voor kinderen. Als de arm een succes is bij Isabella, zal de robotarm verbeterd en verder ontwikkeld worden, zo liet het bedrijf weten.

Adembenemende video: gehandicapte jongen wordt vriendjes met een paard>

Reageer op artikel:
Bijzonder: 8-jarig meisje krijgt unieke kunstarm dankzij vrijwilliger
Sluiten