Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids maart 20, 2017

Bijzonder babynieuws: lesbisch koppel is tegelijk zwanger

De Amerikaanse Toby Fleischman had nooit echt een grote kinderwens, totdat ze met haar vrouw Lindsay Lanciault ontmoette. De twee zijn intussen al drie jaar getrouwd, en nu ook zwanger. Allebei. Van een jongen. Wie had dat kunnen bedenken.

Het koppel wilde graag een kindje, dus besloten ze in 2015 dat Toby degene zou zijn di het traject in zou gaan om zwanger rpoberen te raken via een spermadonor. Ze vonden een donor en Toby raakte zwanger, maar dit resulteerde in een miskraam. Toby en Lindsay wilden het opnieuw proberen, maar moesten wel een nieuwe donor zoeken omdat die niet langer beschikbaar was. Ook bleek het bij Toby niet vanzelf te gaan, en het duurde ruim een jaar tot ze uiteindelijk zwanger was.

Samen zwanger

Als laatste poging besloten ze het samen te proberen, om hun kansen op een kindje te vergroten. In november 2016 kwam Toby erachter dat ze in verwachting was. In diezelfde week was Lindsay ook gestart met het insemineren van donorzaad, en al na een aantal pogingen was het raak. Toby tegen Popsugar: ‘Ik was er nog niet klaar voor om te stoppen. Het was de meest stressvolle periode uit ons leven, maar het is ons gelukt! En nu zijn we samen zwanger. Geweldig.’

LEES OOK: Ha, zie je! Same-sex ouders hebben geen negatief effect op hun kind

Awareness

De twee mommy’s to be delen hun bericht om andere LGBT-stellen een hart onder de riem te steken, en te laten zien dat alles mogelijk is, als je er maar voor open staat. Omdat Toby veel moeite heeft gedaan om zwanger te raken, willen de twee vrouwen met hun post ook awareness creëren rondom vruchtbaarheid. ‘Het is niet vanzelfsprekend dat iedereen maar kinderen kan krijgen. Daarom is onze ‘dubbele’ zwangerschap zo’n groot cadeau!’

Het berichtje van hun zwangerschapsaankondiging op Instagram is intussen al meer dan tweeduizend keer geliked, en de positieve reacties stromen binnen:

Denk er niet eens aan! Deze 9 dingen kun je beter niet zeggen tegen lesbische moeders

Popsugar

Reageer op artikel:
Bijzonder babynieuws: lesbisch koppel is tegelijk zwanger
Sluiten