Body 25 nov 2014 Redactie

Bijzonder! Deze zwangerschapskalender ‘groeit’ met je mee

Je zwangerschap is bijzonder en spannend tegelijk. Je voelt honderdduizend dingen door elkaar, van blinde paniek tot ongekende euforie, en er verandert constant van alles aan je lichaam! Help! Sommige vrouwen grijpen naar pen en papier, anderen storten zich op de beschikbare literatuur. Heel begrijpelijk, maar wist je dat er een zwangerschapskalender is die aan alle wensen voldoet?

Ken je iemand die zwanger is, of ben je zelf in verwachting? Dan moet je zeker even lezen over de zwangerschaps-kalender van het Kishokai Medical Centrum in Japan. Het is helaas (nog) niet in Nederland verkrijgbaar, maar het concept is adembenemend mooi.

Zwangere-vrouw

Vrouwen die de kliniek bezoeken krijgen een eigen ‘Moederboek’ voor tijdens de zwangerschap. Het boek bestaat uit 40 pagina’s die overeen komen met 40 weken draagtijd. Op elke pagina kun je informatie vinden over de ontwikkeling van je ongeboren kind, maar ook zelf notities maken.

Moederboek5

Maar er is meer! Naarmate je zwangerschap vordert, ‘groeit’ het boek met je mee. Het papier is zo uitgesneden dat de buik steeds groter wordt. Heb jij ooit zoiets gezien? Eén ding is zeker: dit willen wij ook! Bekijk de bijbehorende video voor alle informatie:

Moederboek4

Speciaal voor alle mama’s in spé hebben wij ook een handige checklist gemaakt. Wat heb je nou écht nodig?

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Bijzonder! Deze zwangerschapskalender ‘groeit’ met je mee
Sluiten