Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 12 jun 2017

Wauw: meisje (12) mag helpen bij de geboorte van haar broertje

De twaalfjarige Jacee Dellapena uit Amerika heeft nu al een goed verhaal voor haar kleine (half)broertje als hij straks groter is. Het meisje had namelijk de wens bij de bevalling aanwezig te zijn. Die ging afgelopen week in vervulling, want ze mocht haar halfbroer Cayson namelijk samen met een arts ter wereld brengen. Hoe bijzonder is dat?

Iets te jong

Anderhalf jaar geleden werd Jacee’s jongere halfbroertje Zayden geboren en wilde ze dolgraag bij de bevalling zijn. Haar moeder vond haar toen nog iets te jong, dus mocht dat niet. Bij de geboorte van haar tweede halfbroertje, afgelopen donderdag, mocht ze wél mee in de verloskamer.

Helpen bij de geboorte

Jacee had verwacht dat ze alles van heel dichtbij mee kon maken, maar de tafel waar haar moeder op lag bleek te hoog waardoor ze niks kon zien. ‘Ik begon te huilen, omdat ik niks kon zien, toen de dokter ineens vroeg of ik een schort aan wilde trekken en hem wilde helpen met de bevalling’, zegt het meisje tegen Today.

Verrassing

De vraag van de arts kwam als een verrassing voor moeder Dede. ‘Toen ik het hoorde, dacht ik in eerste instantie: dat gaat echt niet gebeuren, in geen miljoen jaar, maar toen de arts zei dat ze het samen zouden doen, vond ik het goed’, vertelt Dede.

LEES OOK: Het zijn de papa’s die het minste slaap krijgen na de geboorte van hun kind

Les

Uiteindelijk vond Dede het geweldig dat haar dochter hielp bij de bevalling. ‘Ze heeft op school al uitgebreid seksuele voorlichting gehad en daarbij ook les over de geboorte gekregen, dus waarom zou ze daar thuis niet net iets meer over leren?’

Heel spannend

Naar eigen zeggen vond Jacee het een hele ervaring en had ze absoluut geen moeite met wat ze allemaal gezien heeft. ‘Ik vond het alleen maar heel erg spannend. Er was zo veel wat ik verkeerd kon doen, dat ik de hele tijd hoopte dat het goed zou gaan.’ Jacee kan nu al niet wachten het verhaal aan haar broertje te vertellen.

Stiefvader

Tijdens het moment waarop Jacee haar broertje ter wereld bracht, maakte haar stiefvader Zach de foto’s. ‘Hij heeft een heel belangrijk en bijzonder moment aan Jacee gegeven, maar ik wil wel dat mensen weten dat hij wel in de verloskamer aanwezig was’, vertelt Dede.

Deze 44 foto’s laten zien dat de geboorte van een baby zó magisch is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Today

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Wauw: meisje (12) mag helpen bij de geboorte van haar broertje
Sluiten