Kids 13 okt 2017 Lizette van Loenen

Bijzonder: Vrouwen met dit kenmerk krijgen significant vaker een jongetje

Er bestaan ontelbaar veel mythes over het voorspellen van het geslacht van ongeboren baby’s. Negen van de tien keer is het gebaseerd op niks. Maar wacht. Canadese onderzoekers beweren nu dat de beste manier om het geslacht van een ongeboren baby te voorspellen is, door de bloeddruk van de moeder te meten.

Voor het onderzoek – gepubliceerd in het American Journal of Hypertension– werd de bloeddruk van 1.411 Chinese vrouwen onderzocht. De vrouwen die een hogere bloeddruk hadden voordat zij zwanger raakten, kregen aanzienlijk vaker een jongen. De vrouwen waarbij een lage bloeddruk werd geconstateerd zetten vaker een meisje op de wereld. Het roept de vraag op of vrouwen, onder stress om een jongetje te krijgen, het geslacht van hun kind zo (onbedoeld) beïnvloeden.

Onderzoek geslacht baby

LEES OOK: Met dit simpele trucje kun je de intelligentie van een achtjarige voorspellen

Liever een jongen

Het bloed van de vrouwen werd onderzocht voordat ze zwanger raakten, en daarna. Voor het onderzoek werd ook genoteerd hoe veel de vrouwen rookten, en wat hun cholesterolgehalte was. De vrouwen die een meisje kregen hadden een gemiddelde bloeddruk van 103.3mmHg voordat ze zwanger raakten, en bij de vrouwen die een jongetje op de wereld zetten lag dit ruim 2,6 procent hoger. De reden dat dit onderzoek werd uitgevoerd is, omdat er in veel werelddelen, waaronder Azië, nog steeds veel ongeboren meisjes geaborteerd worden omdat ouders (of beter gezegd de overheid of maatschappij) liever een jongetje geboren zien worden.

Onderzoekers zeggen dat vrouwen met een gezonde bloeddruk (dus niet extreem hoog of laag) 50 procent kans hebben op een jongen of een meisje.

Deze mythes over het voorspellen van het geslacht van je baby kun je dus voortaan lekker vergeten

American Journal of Hypertension

Reageer op artikel:
Bijzonder: Vrouwen met dit kenmerk krijgen significant vaker een jongetje
Sluiten