Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Persoonlijk 4 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Bijzonder! Deze vrouw beviel op de vloer in het ziekenhuis onder begeleiding van haar man en een verpleegkundige

Soms gaat een bevalling niet zoals gepland, dat gold ook voor Jen en Travis. Jen beviel van haar zoon op de vloer van het ziekenhuis.

Travis Hogan had zijn vrouw Jes beloofd dat ze het ziekenhuis zouden halen zodra de bevalling startte. De vader hield zich aan zijn belofte, een soort van. Hij hielp zijn vrouw te bevallen van hun zoon Maxwell, maar de bevalling vond plaats op de vloer van het ziekenhuis.

Geboortefoto’s

De geboorte van baby Max is vastgelegd door geboortefotografe Tammy Karin. Jes Hogan had in haar laatste weken last van voorweeën, maar omdat dit niet de eerste keer was dat ze een kind verwelkomde (met vijf kleine meisjes thuis), maakten ze zich niet al te veel zorgen toen Jes eindelijk aan het bevallen was en onderweg naar het ziekenhuis ging.

Toen ging het snel

Toen ze net in het ziekenhuis waren aangekomen, leek het de beginfase te zijn van de bevalling. Na vier uur verlieten ze het ziekenhuis weer, er was geen verdere vooruitgang en de weeën bleven langer uit. Eenmaal thuis was er sprake van 5 cm ontsluiting en waren Jes haar vliezen nog steeds niet gebroken. Die nacht werd ze meerdere keren wakker, maar besloot ze zich weer in slaap te laten vallen omdat ‘ze het wel zou weten als het echt gaande was’, aldus Jes. Toen ze een uur later wakker werd met wat vreemde, lange weeën, wendde zich tot haar man en zei ‘Travis, ik denk dat dit het is’.

Ziekenhuis

Jes voelde haar vliezen breken en dacht dat ze het ziekenhuis niet zouden halen en thuis van de kleine zou bevallen. Toch beloofde Travis dat ze het ziekenhuis zouden halen, terwijl ze de auto in gingen. Achteraf heeft Jes veel bewondering voor de kalmte en voorbereiding van haar man. Ze kwamen aan in het ziekenhuis, maar konden het ziekenhuisbed niet redden of de bevalling begon al. Jes kwam net voorbij de automatische deuren en begon haar broek uit te trekken, ze voelde aan haar lichaam dat de baby naar buiten moest.

bevalling

De bevalling

‘Travis, pak hem!’, zonder enige aarzeling deed hij het terwijl het lichaam van Jes de baby naar buiten duwde. Travis en een verpleegkundige hielpen Jes het jongetje naar buiten te brengen – minder dan 25 minuten nadat haar vliezen waren gebroken. ‘Ik was helemaal verliefd op het kleine mensje dat op me lag en nog meer verliefd op mijn man die niks had gemist en zich aan zijn woord hield, we hebben in feite het ziekenhuis gehaald’, zei Jes. Dit is zeker een bevalling om niet te vergeten.

bevalling
bevalling

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme