Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids 8 nov 2017

15 maffe en bijzondere dingen die van papa en mama wel mogen (die ze nóóit meer vergeten)

Wat herinnert je kind zich later? Het zijn vooral de momenten waarop dingen anders gingen dan normaal. Hier 15 voorbeelden van bijzondere dingen die je met je kinderen kunt doen (die normaal niet mogen) en die ze zeker nooit meer gaan vergeten. En jij ook niet.

Uiteindelijk draait het allemaal om quality time met elkaar, maar hoe leuk is het als papa en mama in de wereld van de kinderen kruipen en alles mogelijk, ook datgene wat normaal eigenlijk nooit mag. Deze bijzondere dingen en activiteiten zorgen voor het grootste plezier. Thuis of uit:

 1. Verplaats de slaapkamer naar de woonkamer en bouw een slaapfeestje. Maak er een slaapfort van, inclusief verplicht kussengevecht.
 2. Koop dagtreinkaartjes (zijn vaak in de aanbieding!) en ga willekeurig ergens heen. Neem elke trein die je tegenkomt en stap over op een groot station. Wie weet waar je uitkomt en wat je er kunt doen. Elke plaats heeft leuke activiteiten voor de kinderen.
 3. Sta bij dag en dauw op en bekijk de zonsopkomst, vertel ze over de dauw en vorst en laat ze luisteren naar de ontwakende natuur.
 4. In die categorie: Blijf bij een heldere nacht tot laat op of maak de kinderen wakker om naar de sterrenhemel te kijken. Met verrekijker en vertel ze over sterren en speciale tekens van Orion tot de Kleine en Grote Beer.
 5. Alle beperkingen op eten worden opgeheven. De kinderen beslissen wat er gegeten wordt, wat er op tafel komt.
 6. Kruip bij je kind in bed met kussen, deken en matras en vertel dat je graag voorgelezen wilt worden omdat je niet kunt slapen. Lees samen boekjes en geniet.
 7. Prik een weekenddag en geef de regie aan de kinderen. Zij besluiten wat er die dag gebeurt, waar jullie heengaan en wat jullie gaan doen.
 8. Hé, is dat de Intertoys? Laten we daar eens naar binnen gaan. Je mag iets uitzoeken. Waarom? Gewoon, omdat ik trots op je ben…
 9. Houd een iPad- en Movie Marathon. En de kinderen mogen jullie alles uitleggen over hun favoriete games. Battlen tegen papa en mama. Dat wordt verliezen. Voor ons dan hè…
 10. Houdt een snoepproeverij. Ogen geblindeerd, mondje open en wat proef je? ‘Het is een verrassende smaak van zoet op een bedje van suiker met een laagje caramel!’
 11. Wist je dat je vandaag precies 7 jaar, 4 maanden en 25 dagen oud bent? Tijd voor een feestje. Een tussendoor ik ben misschien nog niet jarig, maar voel me al heel groot en stoer-feestje. Met ballonnen en een taart en een klein cadeautje
 12. De vloer is lava! Hand in de pot, voor verstoppertje. Wie doet er mee? 10, 9, 8… Speel mee met alle spelletjes die kinderen doen en waar je normaal gesproken naar kijkt op een afstandje.
 13. Neem je kind mee naar het werk (een dagdeel) en laat hem meedraaien door een taak te geven. Koffie halen, printen en de plantjes watergeven…
 14. Ga samen iets leuks doen de hele dag. Met zijn tweeën. Kies iets wat jullie beide leuk vinden. Ergens chique lunchen. Naar een net geopende schaatsbaan of een tof kindermuseum, helemaal niet saai.
 15. Spreek af om dit veel vaker te doen 🙂

LEES OOK: Niet alleen je kinderen willen nog bijzondere dingen. Jij zelf ook! Famme’s Muriel heeft er een bucket fuck-it lijst voor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
15 maffe en bijzondere dingen die van papa en mama wel mogen (die ze nóóit meer vergeten)
Sluiten