5 vrouwen over het meest bijzondere verjaardagscadeau dat zij ooit kregen

Verjaardagen worden bijzonder door de mensen met wie je ze viert. En bij bijzondere mensen horen bijzondere cadeaus. Deze vrouwen vertellen over het meest bijzondere verjaardagscadeau dat zij ooit kregen.

Lees ook: De leukste manieren om je verjaardag te vieren als volwassen vrouw

Motorrijlessen

“Mijn vriendin – en tevens huisgenootje – was al een tijdje bezig met het behalen van haar motorrijbewijs. Toen ze ‘m eenmaal in bezit had maakten we samen een ritje op haar motor. ‘Dit wil ik ook!’, zei ik na ons avontuur. Maar ik wist dat ik eerst mijn autorijbewijs moest halen. Heel toevallig haalde ik deze op mijn verjaardag. En mijn dag werd nog mooier toen ik 10 proeflessen cadeau kreeg van mijn vriendin.”

Tattoo

“Ik was al een tijdje aan het sparen voor een sleeve. Maar elke keer als ik het geld bijna bij elkaar had gebeurde er wel iets. Een kapotte wasmachine, een fikse boete en een hoge ziekenhuisrekening… Dus toen mijn vrienden vroegen wat ik voor mijn verjaardag wilde zei ik natuurlijk geld voor mijn tattoo. Na mijn verjaardagsdiner wilden zij perse bij iemand thuis wat drinken. Iemand die ik niet kende. Ze stonden erop dat ik meeging; het was namelijk een tattoo artist die zij hadden ingeschakeld om mij een sleeve cadeau te kunnen geven.”

Parijs

“Ik zat in het laatste jaar van mijn studie en ik leefde onder een steen dankzij mijn scriptie. De inleverdatum viel heel toevallig op de dag voor mijn verjaardag. Hoewel ik het die dag op het zuipen wilde zetten dacht mijn beste vriendin hier anders over. Ik moest en zou om 23 uur fris en fruitig op het centrale station van onze stad staan. Met koffer én paspoort. Ik had geen idee waar de reis naartoe zou gaan, maar ik werd wakker in het prachtige Parijs. Als kers op de taart nam ze me die avond mee naar de Moulin Rouge: als danseres een kinderdroom die mijn lieve vriendin liet uitkomen.”

Een hond

“Als klein meisje droomde ik al over een hond. Een trouwe vriend met wie ik kon spelen en knuffelen. Maar mijn vader was onwijs allergisch, dus het zat er helaas niet in. Toen mijn ouders uit elkaar gingen zat ik er helemaal doorheen. Ik miste mijn vader continu en ik begreep niets van de situatie. Zelfs al was ik oud genoeg om te begrijpen dat ik er niets mee te maken had, voelde het alsof ik de schuldige was. Mijn moeder had dan ook geen beter moment uit kunnen kiezen om mij voor mijn verjaardag te verrassen met een hond. Van wie ik overigens nog steeds veel plezier heb!”

Gedicht

“Toen mijn man overleed stortte mijn wereld in. Maar het leven ging door en onze kinderen hadden hun moeder hard nodig. Langzaam, maar zeker pikten we de draad weer op. Toch besloot ik mijn verjaardag niet te vieren, omdat het me teveel pijn deed. Toen ik thuiskwam van werk zag ik dat mijn kinderen de huiskamer hadden versierd en mijn lievelingseten hadden gekookt. Het allermooiste was toch wel het gedicht waarin ze me duidelijk maakten hoe trots ze op me zijn.”

Ticket

“Tijdens mijn reis naar Zuid-Amerika en Amerika ontmoette ik een man die mijn hart sneller liet kloppen. We spendeerden veel tijd samen en besloten om contact te houden. Tegen beter weten in, want ik wist dat de afstand never zou werken. Maar van het een kwam het ander en voor ik het wist zat ik in het vliegtuig naar de VS. Op mijn verjaardag moest ik hem missen en de maanden erop zou dit ook zo zijn. Het zou namelijk wel even duren voor ik voldoende geld bij elkaar zou hebben. Maar mijn vrienden en familie hadden hier iets op bedacht. Ik kreeg een grote envelop met een flinke inhoud, waardoor ik mijn liefde eerder kon zien dan verwacht.”

Lees ook: 9 Manieren hoe je verjaardag veranderd is sinds je een kind hebt gekregen

Reageer op artikel:
5 vrouwen over het meest bijzondere verjaardagscadeau dat zij ooit kregen
Sluiten