Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids mei 22, 2014

Bijzondere voor&na foto van leukemiepatiëntje

Bij het zien van deze ‘janus’ gezichts foto viel ik even stil. Overduidelijk zie je in de twee gezichten aan de ene kant de sporen van een heftige chemo behandeling en aan de andere een gezonde blakende versie van de 7-jarige Noah.

De foto is afkomstig van het ‘Children’s Cancer Center’ dat een speciale folder maakte om te laten zien wat het belang is van de allerbeste behandeling en de noodzaak van giften. In de folder lees je zijn verhaal:

My Life is Proof

“Toen Noah vier jaar oud was kreeg hij de diagnose AML, een agressieve vorm van leukemie. Hij kreeg samen met zijn ouders in het kinderkanker centrum van het University of Mississippi ziekenhuis te horen dat hij een overlevingskans had van vijftig procent. Noah’s arts en haar team maakten een intersief behandelingsplan met chemo, een beenmergtransplantatie en maanden van opname in het ziekenhuis. Zijn team gaf nooit op, en ook Noah deed dat niet. Vandaag de dag is Noah zeven jaar oud, leeft zonder kanker en heeft grootse plannen voor de toekomst.”

Met maar een kans van 50% op overleving vochten hij en het medische team en ze wonnen, na intensieve chemokuren en een beenmergtransplantatie.

Noah is nu een gezond jongetje van zeven en hij verdient het om veelvuldig gedeeld te worden over het internet om de boodschap van hoop en bewustzijn te verspreiden.

Reageer op artikel:
Bijzondere voor&na foto van leukemiepatiëntje
Sluiten