Susan Dalstra
Susan Dalstra Gezondheid 21 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Bikini-babe deelt voor- en na-foto’s om te laten zien hoe ze haar lichaam bewerkt

Karina Irby is een bikini-babe zoals je verwacht dat een bikini-babe eruit ziet. Een gebronsd lichaam, slank met rondingen en haar dat opgelicht is door de zon. Maar Karina is meer dan een goed gelukt uiterlijk: op Instagram bewijst ze dat je niet alles moet geloven wat je ziet. 

Zelfbeeld

Als je je zelfbeeld naar de gallemiezen wil werken, moet je eens op Instagram een rondje onder (bikini)-modellen doen. Dan wil je nooit meer een stuk chocola aanraken of juist van pure ellende alle chocola van de wereld opeten. Karina Irby is zo’n bikini-babe. De 28-jarige heeft een eigen bikinilijn en showt zelf haar ontwerpen, maar wil ook dat haar 80.000 volgers weten dat die jaloersmakende foto’s weinig te maken hebben met de realiteit.

Daarom zet ze op datzelfde medium de bewerkte en onbewerkte foto’s naast elkaar. ‘Oké, laten we een spelletje spelen. Kun jij zien wat ik allemaal heb bewerkt op deze foto? Vergelijk jezelf niet met online beelden en heb meer liefde voor jezelf’, schrijft het model.

Gepest

Ze heeft zo haar eigen redenen om zo openhartig te zijn over het bewerken van de foto’s. ‘Het klinkt cheesy, maar ik werd vroeger gepest en voor van alles uitgemaakt vanwege mijn eczeem. Toen mijn bedrijf groter werd, kreeg ik ook meer persoonlijke volgers. Toen bedacht ik dat ik de dingen waarom ik gepest werd cool kan maken.

Nu ik zelf in marketing werk en foto’s bewerk, weet ik hoe ver dat bewerken gaat. Nu ik er oog voor heb, wil ik dat delen met het publiek en jonge meiden laten zien dat die mooie plaatjes niet de realiteit zijn.’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mama Mia

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Bikini-babe deelt voor- en na-foto’s om te laten zien hoe ze haar lichaam bewerkt
Sluiten