Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Gezondheid 12 sep 2017

Moeder draagt een bikini naar de zwemles van haar dochter om een prachtige reden

Moeder Shelby Goodrich Eckhard heeft de ergste nachtmerrie van menig vrouw récht in de ogen gekeken. Toen haar dochter vroeg waarom ze geen bikini naar haar zwemles wilde dragen, wist Shelby niet goed hoe ze aan haar uit moest leggen dat ze zich voor haar eigen lichaam schaamt.

Bikini

Shelby ging met haar dochter naar de winkel om een bikini voor het meisje uit te zoeken voor haar zwemles. Toen Shelby’s dochter er eentje gevonden had, zei ze dat het nu de beurt aan Shelby was, omdat ze graag wilde dat haar moeder in bikini naar haar zwemles zou komen.

‘Toen ze dat tegen me zei, kreeg ik meteen een knoop in mijn maag. Ik wilde helemaal niet in een bikini naar haar zwemles, dus ik zei tegen haar dat ik als moeder geen bikini naar de zwemles kan dragen. Ze vroeg meteen waarom.’ Toen realiseerde Shelby dat ze geen enkele goede reden had om geen bikini te dragen naar de zwemles van haar dochter.

Egoïstisch

‘Waarom? Ja, waarom kan ik dat eigenlijk niet? Ik kan het wel, ik zou me alleen niet op mijn gemak voelen in een bikini. Ik zou me bekeken voelen, en blootgesteld. Ik zou bang zijn dat mijn dochter zich voor me zal schamen. Maar al die redenen klonken zo vreselijk egoïstisch op dat moment, dat ik alleen maar kon zeggen: ‘Ja, waarom niet. Laten we een bikini gaan kopen voor mama’.’

LEES OOK: Blogster geeft een eerlijk kijkje achter de schermen bij het maken van deze selfie

Om andere vrouwen met dezelfde angsten dat ene laatste duwtje in de rug te geven, plaatste ze een foto van zichzelf in bikini op Instagram en schreef ze erbij waarom ze die bikini dus lekker wél kocht. ‘Ik moet toegeven dat mijn dochter al veel eerder op zwemles kon, maar dat ik me niet op mijn gemak zou voelen als ik zelf ook het zwembad in zou moeten. Die angst overwon in die tijd’, schreef ze onder de foto.

Net zoals zij

‘Maar nu wil ik daar overheen komen. Ik weet dondersgoed dat mijn dochter, met haar drie jaar, zich veel liever bezighoudt met glitters, poppen en met haar broertje in de modder spelen, dan dat ze zich bekommert om wat haar moeder draagt. Maar ze is slim. Ze observeert me. Ze zegt wat ze denkt. Ze is moedig en komt voor zichzelf op. Ze vertelt me de hele tijd hoe mooi ze is en hoe sterk. Ik wil net zoals zij zijn.’

En dus liet Shelby zich fotograferen in bikini. Haar berichtje op Instagram heeft tot nu toe al bijna 2 duizend likes gekregen en in de reacties zeggen mensen dat ze haar moedig en mooi vinden. En dat kunnen wij alleen maar beamen.

Wauw! Vrouw durft na 20 jaar weer in bikini dankzij haar dochtertje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Instagram Shelby Eckhard

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Moeder draagt een bikini naar de zwemles van haar dochter om een prachtige reden
Sluiten