Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Beauty 22 mei 2014

Bikinilijn onderhoud: voor welke vorm ga jij?

Er zijn meerdere wegen die naar Hollywood leiden zeggen ze in de wax salon. Keuze te over wanneer het op een goed gestyled souterrain aankomt. Ga je voor de landingsbaan, het martini glas of de pornopoes? Zwanger? Bewaar deze post maar tot ver na de bevalling…

Trends

Down Under is ook onderhevig aan modegrillen. In de jaren zeventig moest het vooral op een ongekapt bos lijken, terwijl het sinds de millenniumwisseling niet kaler kon. Momenteel kies je voor wat past bij je identiteit, zie het maar als een statement T-shirt voor intimi. Populaire kapsels zijn een streepje van voren a.k.a. de landingsbaan, of een driehoekje in de vorm van een martini glas. Ga je liever haarloos door het leven? Dan meet je jezelf de Hollywood look aan.

Scheren vs waxen

Ga je drie weken op vakantie? Dan is waxen een goed idee, aangezien je er een maand geen omkijken hebt. Liever pijnloos en wat vaker bijwerken? Dan is het scheermes je mattie. In beide gevallen kunnen ingegroeide haartjes een vervelend gevolg zijn. Dit voorkom je door de gevoelige area regelmatig met een zachte scrub te verzorgen. Doe dit niet gelijk, maar zo’n twee weken (bij waxen) of twee dagen (bij scheren) erna om te voorkomen dat je huid geïrriteerd raakt. In Amerika en Engeland is de Vajacial de laatste hype. Dit is een facial voor je vagina, waarbij ingegroeide haartjes en irritaties te lijf worden gegaan.

Als een pleister

Waxen is geen pretje, maar de Hot Wax methode is misschien nog wel de meest hygiënische en doeltreffende behandeling. Hierbij wordt een warme wax op de haartjes aangebracht die vervolgens hard wordt. Deze strip met harde wax trekt de wax specialist er vervolgens in één ruk af, waardoor je zeker weet dat alle haartjes meekomen. Het is effe doorbijten, maar dan hoeft ze niet twee keer op dezelfde plaats te behandelen zoals met andere methodes nog weleens het geval is.

Maf weetje

Uit onderzoek blijkt dat 25% van de vrouwen het liefst een wax behandeling ondergaat bij Jan Kooiman en op de tweede plaats bij Arie Boomsma.
(bron: The Wax Bar)

Trim sessie

Een gevoelige huid vindt regelmatig scheren of waxen niet fijn. Wanneer je niet zit te wachten op roodheid en irritatie, dan is trimmen wellicht een optie. Hiermee houd je de boel kort en fris, zonder dat je de huid beschadigt.

Tip
Is de man niet blij wanneer jij zijn peperdure scheermesjes gebruikt? Laat hem dan voortaan bestellen bij Boldking.com, die verkopen namelijk topkwaliteit mesjes tegen een scherpe prijs.

Ben je eigenlijk wel overtuigd geraakt, maar heb je nog nooit een waxsalon van binnen gezien? Met deze infographic weet jij waar je aantoe bent als je de stap zet.

Reageer op artikel:
Bikinilijn onderhoud: voor welke vorm ga jij?
Sluiten