Redactie
Redactie Kids 28 sep 2014

5 manieren om orde in speelkamer te scheppen

De herfst is een mooie tijd om buiten te spelen, maar steeds vaker laat het weer het niet meer toe. Hoe kun je kinderen binnen laten ravotten zonder dat het één grote chaos wordt?

Zorg voor een speelgoed bibliotheek

Tover een kast om tot bibliotheek waaruit je kind speelgoed kan lenen. Bedenk van tevoren hoeveel stuks er tegelijkertijd uit de bibliotheek mogen, wanneer je kind dan met iets anders wil spelen moet ze eerst haar geleende speelgoed terugbrengen.

Maak een tentoonstelling van zelfgemaakt werk

Zorg dat tekeningen en kunstwerkjes niet overal rondslingeren maar geef ze een mooi plekje aan de muur. Net als in het museum heeft de speelkamer zo nu en dan een nieuwe collectie nodig. Oude werken worden zorgvuldig bewaard in dozen.

Zorg voor een fijne speelplek

Richt een aparte speelhoek of als je de luxe hebt, speelkamer in. Het is fijn als niet alles door het hele huis slingert en voor de kinderen is het overzichtelijk om een eigen plek te hebben. De inrichting van de speelhoek/kamer wordt beïnvloed door de ruimte maar een tafel, stoeltjes en opbergmeubilair is noodzakelijk.

De 24-uurs regel

Zorg ervoor dat meegenomen troep uit fast-food restaurants of uit de supermarkt niet te lang blijft rondslingeren. De lol is er vaak na twee dagen vanaf en het spul zorgt voor onnodige opvulling.

Bewaar niet al het speelgoed voor de kinderen van je kinderen

Weggooien van waardevol speelgoed is niet makkelijk en zonde! Toch komt er een moment van afscheid nemen. Als je kind er niet meer naar omkijkt heeft het speelgoed zijn beste tijd gehad. Over 20 jaar, als je oma bent, koop je vanzelf weer bergen nieuw speelgoed. Tweedehands speelgoed kun je doneren aan goede doelen of verkopen op een tweedehands markt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 manieren om orde in speelkamer te scheppen
Sluiten